Echipa nationala de handbal feminin are un nou selectioner

Vineri, 10 Mai 2019, ora 14:01
6307 citiri
Echipa nationala de handbal feminin are un nou selectioner
Foto: FRH

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, numirea suedezului Tomas Ryde in functia de antrenor principal al nationalei feminine a Romaniei.

Contractul scandinavului va acoperi ciclul de pana la finalul Jocurilor Olimpice - Tokyo 2020, precizeaza FRH.

''In urma unor discutii avute cu antrenorul Ambros Martin, am decis, de comun acord, sa incheiem contractul de colaborare. As vrea sa ii multumesc pentru ce a facut pentru noi. A creat o atmosfera de profesionalism cu zambetul pe buze si vreau sa ii urez succes in tot ce va face de acum inainte. Impreuna cu echipa pe care o conduc, ne-am aplecat catre un antrenor care cunoaste Romania, care a adus ultima medalie pentru Romania la handbal feminin si sunt foarte fericit sa va anunt ca noul antrenor al echipei nationale feminine de handbal a Romaniei va fi, din nou, Tomas Ryde, in vederea Jocurilor Olimpice-Tokyo 2020 si tot parcursul de pana atunci'', a declarat Alexandru Dedu.

La randul sau, tehnicianul suedez a spus: ''Sunt onorat ca mi s-a oferit posibilitatea sa redevin antrenorul uneia dintre cele mai bune echipe nationale din lume. Nu am ezitat nicio secunda pentru ca imi place foarte mult sa lucrez aici, imi plac echipa si staff-ul, este o provocare pe care mi-o doresc. Privind din exterior catre Romania, am observat progresul realizat in ultimii ani, atat al jucatoarelor, cat si in ceea ce se intampla in afara salilor de sport, sunt placut impresionat. Sunt fericit sa fiu inapoi in Romania, stiu ce trebuie facut si multumesc pentru increderea acordata''.

Tomas Ryde se afla pentru a doua oara la carma nationalei feminine a Romaniei, dupa ce a condus reprezentativa tricolora la doua competitii majore, Campionatul Mondial din Danemarca 2015, unde a reusit sa obtina medalia de bronz, si la Jocurile Olimpice - Rio 2016.

Prima competitie din noul al lui Tomas Ryde va fi Trofeul Carpati, programat sa aiba loc in perioada 31 mai-2 iunie, la Braila, cu participarea echipelor Romania A si B, precum si a nationalelor Angolei si Japoniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Tomas Ryde nationala handbal, #antrenor nationala Romaniei handbal , #nationala handbal