Oradea devine capitala filmului, in acest weekend: Ce puteti vedea la TIFF 2019

Sambata, 07 Septembrie 2019, ora 08:27
3168 citiri
Oradea devine capitala filmului, in acest weekend: Ce puteti vedea la TIFF 2019
Foto: Facebook TIFF 2019

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) a inceput vineri la Oradea, filmele din cele trei zile de festival fiind proiectate in cinci locatii: Universitatea Partium, Filarmonica de Stat Oradea, Sinagoga Zion si in aer liber in Cetatea Oradea si Piata Unirii.

Cele trei proiectii in aer liber vor fi gratuite, iar pentru celelalte biletul costa 15 lei.

Orasul va deveni, in acest week-end, capitala filmului din Romania, oferind cinefililor sansa de a urmari pe marele ecran, in cele cinci spatii partenere, o selectie de peste 30 de titluri noi, unele proiectate in premiera.

Cei mai indragiti actori si regizori vor fi prezenti la intalnirea cu publicul, iar evenimentele speciale, proiectiile in aer liber si cine-concertele programate zilnic vor transforma primul week-end de toamna intr-un veritabil regal cinematografic.

Sambata, pe 7 septembrie, in premiera in Romania, va rula in sala Filarmonicii de Stat din Oradea filmul "Open" (Nyitva), o comedie romantica savuroasa semnata de Orsi Nagypal, despre provocarile non-monogamiei.

De la ora 18:30, cinefilii oradeni o vor intalni aici pe Dana Rogoz, prezenta la proiectia filmului MO, alaturi de regizorul Radu Dragomir.

Printre surprizele pregatite fanilor cinematografiei maghiare se numara si "Sper sa mori data viitoare: ) (Remelem legkozelebb sikerul meghalnod:) )", o abordare indrazneata si foarte actuala a hartuirii online, care il va aduce in fata publicului pe regizorul Mihaly Schwechtje, de la ora 18:15, la Universitatea Partium.

Tot aici va putea fi urmarit, de la ora 16:15, "Emigrant Blues: Un road movie in 2 1/2 capitole", documentarul original inspirat de povestile romanilor plecati la munca in Spania, semnat de Claudiu Mitcu si Mihai Mincan.

Duminica, in premiera in Romania, se va vedea la Oradea cel de-al patrulea lungmetraj semnat de regizorul Catalin Mitulescu, "Heidi", care il readuce pe marele ecran pe inconfundabilul Gheorghe Visu. Indragitul actor va veni la intalnirea cu cinefilii de la ora 20:30, la Filarmonica de Stat din Oradea.

Controversatul "Dama de cupa (Queen of Hearts) ", filmul care i-a adus regizoarei May el-Toukhy Premiul pentru Cea mai buna regie la TIFF.18, va rula in acelasi spatiu, de la ora 18.

Cel mai bun lungmetraj din Zilele Filmului Romanesc, "Arest", se va vedea in prezenta regizorului Andrei Cohn inainte de lansarea oficiala in cinematografe, de la ora 18:00, la Universitatea Partium.

Oradenii vor avea parte de acces gratuit in Piata Unirii.

In prima seara, de la 20:30, cinefilii au putut urmari in aer liber comedia romantica "Un om fidel (Un homme fidele) ", cel de-al doilea lungmetraj din cariera regizorala a starului francez Louis Garrel, protagonistul filmului alaturi de sotia sa, faimoasa Laetitita Casta.

In cel mai nou film al regizorului Veit Helmer, "Sutienul (The Bra) ", cinefilii o vor recunoaste pe indragita actrita Maia Morgenstern, intr-un rol de-a dreptul savuros.

De neratat in ultima seara de festival, "Jocuri de putere (El reino) " este un thriller politic trepidant, in regia spaniolului Rodrigo Sorogoyen.

Oradenii vor putea urmari filme in aer liber si in Cetate, seara de seara, incepand cu ora 21.

O oda emotionanta adusa masculinitatii a induiosat publicul vineri, la proiectia "Versuri pocite (Rossz versek) ", cel mai nou film al regizorului Gabor Reisz.

Sambata seara, "Parking" va rula in prezenta regizorului Tudor Giurgiu, aducand pe marele ecran povestea de iubire a unui poet roman emigrat ilegal in Spania.

Seara de duminica este rezervata peliculei romanesti "Morometii 2", de la proiectia careia nu va lipsi actorul Gheorghe Visu.

Sinagoga Neologa Sion va fi si in acest an gazda evenimentelor muzicale speciale incluse in programul TIFF Oradea. La finalul fiecarei zile de festival, incepand cu ora 21, iubitorii de film se vor delecta cu o serie de cine-concerte spectaculoase, cu titluri de referinta din cinematografia muta, acompaniata live de artisti muzicali autohtoni si invitati speciali la eveniment.

Mai multe informatii, pe pagina de Facebook a TIFF 2019

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#TIFF 2019 Oradea program, #filme TIFF 2019 Oradea , #cele mai bune filme