6 probleme medicale ciudate

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 08:00
8873 citiri
6 probleme medicale ciudate
Foto: Listverse.com

In afara afectiunilor deja cunoscute si explicate de specialistii, exista multe altele cel putin ciudate.

Cum corpul uman ramane inca un mister nedescifrat pe alocuri, nu ne ramane decat sa ne intrebam care ar putea fi explicatia urmatoarelor 6 probleme medicale bizare, prezentate de Listverse.

Urticaria rece

Acest tip de urticarie reprezinta de fapt o reactie alergica la temperaturi scazute. Cand organismul nostru este expus la scaderi bruste de temperatura sau vine in contact cu un obiect rece pot aparea simptomele specifice acestei afectiuni: mancarime severa, umflatura, urticarie etc.

Cu o asemenea problema, o lunga perioada petrecuta intr-un spatiu rece poate duce chiar la deces. Boala este diagnosticata prin testarea cu cateva cuburi de gheata, in vreme ce terapiile pentru stimularea sistemului imunitar ar putea ajuta, la fel ca si mutarea intr-un climat mai bland.

Sarcina ectopica

In mod normal, ovulul fertilizat incepe sa se dezvolte in interiorul uterului, ca un embrion. Cu toate astea, in cazul a 1% dintre sarcini, ovulul este depus in afara uterului, iar sarcina devine extrauterina.

Cum fatul incepe sa se dezvolte in afara locatiei normale, apar complicatii medicale grave, care pot duce chiar si la deces atunci cand ingrijirea medicala nu este una adecvata sau imediata.

Sarcinile extrauterine sunt intrerupte din evolutie tocmai pentru a preveni problemele, insa exista cazuri rare cand copii au fost adusi pe lume fara a prezenta complicatii.

Situs Inversus

Situs Inversus reprezinta o afectiune foarte rara, caracterizata prin pozitia inversata a principalelor organe din abdomen si torace. Astfel, inima va fi in partea dreapta, in vreme ce stomacul si splina vor face schimb de locuri cu ficatul si vezica biliara.

In aceste cazuri pot aparea complicatii provocate de vasele de sange aliniate incorect. Desi aceasta afectiune este neobisnuita si ciudata, pacientii duc de cele mai multe ori o viata normala.

Orbirea provocata de lentilele de contact

Numele stiintific al acestei probleme este Acanthamoeba Keratis. S-a constatat ca apa de la robinet din Statele Unite ale Americii poate contine microbii Acanthamoeba. Atunci cand lentilele de contact sunt spalate cu apa de la robinet, suprafata acestora este captusita practic de bacterii.

In cazul celei mai mici zgarieturi, bacteriile invadeaza ochiul, cauzand o inflamatie. Efectele sunt de umflare, inrosire, iritatie, iar cazurile severe se poate ajunge chiar la orbire.

Schimbarea de comportament provocata de mancarea fast-food

Un studiu extins, realizat de cercetatorii Universitatii din San Diego, a relevat faptul ca produsele de tip fast-food cresc considerabil comportamentul agresiv. Se pare ca nivelurile de acizi grasi trans din dieta ne influenteaza comportamentul.

Specialistii cred ca grasimile trans interfereaza cu nivelurile naturale de DHEA, un hormon care actioneaza asupra corpului nostru ca un antidepresiv natural.

Tesut muscular in plamani

Lymphangioleiomyomatosis, prescurtata LAM, este o afectiune pulmonara bizara care afecteaza doar femeile, la o varsta medie de aproximativ 34 de ani. Boala implica cresterea necontrolata a unui tip neobisnuit de tesut muscular de-a lungul plamanilor, cailor respiratorii si vaselor de sange din cadrul sistemului respirator.

LAM duce la probleme grave de respiratie si, uneori, chiar si la moarte. Desi poate fi controlata intr-o anumita masura, simptomele bolii sunt deseori interpretate gresit ca fiind manifestari ale astmului, tratamentul fiind astfel amanat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#afectiuni ciudate, #afectiuni bizare, #probleme medicale bizare, #probleme medicale ciudate, #boli ciudate, #boli bizare, #boli neobisnuite , #afectiuni