Ce alimente iti salveaza viata

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 18:07
13120 citiri
Ce alimente iti salveaza viata
Foto: merisoare

Dupa cum bine stim ca suntem ceea ce mancam, acelasi principiu se aplica si cand este vorba de sanatatea noastra. Exista alimente care ne salveaza viata si reduc substantial riscul unor afectiuni grave de care ne putem imbolnavi in acest secol al vitezei.

Printre acestea se numara piersicile, coacazele negre, vinul rosu, ceapa, busuiocul, cafeaua si altele, anunta Supanet.

Piersicile ne ajuta sa reducem riscul de imbolnavire cu cancer la san, afectiuni ale inimii si incetinesc procesul de imbratranire datorita nivelului ridicat de antioxidanti si vitamina A, care reduce colesterolul.

Coacazele negre combat raceala si simptomele acesteia. Acestea contin antocianina care intareste sistemul imunitar.

Un pahar de vin rosu previne riscul imbolnavirii de inima deoarece contine antioxidanti.

Fructele goji, numite si fructele viagra, au un nivel ridicat de betacaroten si vitamina B care protejeaza tenul de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Mai mult chiar, goji combate celulita si creste libidoul sexual.

Daca veti consuma macese veti reduce riscul inflamatiilor datorita continutului ridicat de vitamina C. Acestea sunt un tratament eficient si impotriva sindromului Crohn, cancer cervical, boli de inima si SIDA.

Merisoarele, fruct rosu care seamana cu afinul, stopeaza raspandirea cancerului in corp datorita antioxidantilor. Acestea cresc si la noi in Romania in zonele muntoase.

Cercetatorii au descoperit ca bananele actioneaza la fel de eficient ca si vaccinul. Ne protejeaza de hepatita B, Alzheimer si Parkinson. Antioxidantii care se afla in ceapa si usturoi impiedica raspandirea toxinelor in corp.

Ardeiul iute este un calmant perfect pentru durere si functioneaza ca un anestezic. Ardeiul iute "blocheaza" senzatia de durere la nivelul neuronilor. Substanta "alkaloid capsaicin" continuta de acestia este folosita in cremele care trateaza artritele si durerile musculare.

Cercetatorii estimeaza ca in cativa ani va putea fi folosit ca anestezic natural la nasteri, dentist si operatii usoare.

O ceasca de cafea pe zi reduce riscul de cancer de piele. Afinele te vor ajuta sa reduci colesterolul din sange, dar reduc si riscul imbolnavirii de cancer, diabet si unui atac de cord.

Cercetatorii au descoperit ca fructul pasiunii trateaza astmul, insomniile si are proprietati antiinflamatoare. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca substanta carvacrol continuta de oregano este unul dintre cele mai puternice substante antimicrobiene.

Capsunile te vor ajuta sa ai o "memorie de elefant" datorita continutului ridicat de vitamina C. De asemenea, se spune ca "intineresc" dintii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#alimente salveaza viata, #fructe goji, #capsuni afine, #ceapa oregano, #ardei iute , #afectiuni