Cu ce alimente trebuie sa se imprieteneasca o femeie?

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 12:08
5075 citiri
Cu ce alimente trebuie sa se imprieteneasca o femeie?

Cancerul, cea mai temuta boala a secolului, poate fi prevenit printr-o alimentatie potrivita. La fel si hipertensiunea, anemia ori alte afectiuni ale vremurilor in care traim. Si asta nu inseamna sa te lipsesti de anumite alimente, ci sa le consumi in cantitati suficiente pe cele care conteaza.

Si, din fericire, este vorba despre alimente comune, consumate in mod normal. Pe langa faptul ca te feresc de cateva tipuri de cancer, acestea au si avantajul de a-ti hrani mintea si a te face mai puternica.

In topul alimentelor sugerate de expertii care au alcatuit un mic ghid pentru Health se afla somonul, dar nu lipsesc afinele, fulgii de ovaz, broccoli, nucile, avocado, fasolea, iaurtul, uleiul de masline si ciocolata neagra.

Somon

Principalele sale beneficii constau in acizii grasi omega 3 continuti, esentiali in dieta unei femei. Sunt benefici nu doar inimii, dar si ducerii la bun sfarsit a unei sarcini.

Tot ei dau starea de bine, lupta cu depresia si protejeaza de Alzheimer si cancer. Daca adaugi si ceva proteina si Vitamina D, te-ai ales cu o masa aproape perfecta.

Cantitatea optima: doua portii de peste gras saptamanal ar trebui sa fie de ajuns. In lipsa celui proaspat, si cel la cutie este o alternativa, spun nutritionistii.

Afine

Dintre toate fructele inrudite, afinele sunt cireasa de pe tort. Ajuta la prevenirea pierderilor de memorie, dar imbunatatesc si functiile motorii si ajuta la scaderea presiunii arteriale. Bogate in antioxidanti, acestea lupta cu succes cu ridurile, intarziind aparitia lor.

Cantitatea optima: jumatate de cescuta zilnic ar fi de dorit. Pot fi consumate fara a te simti vinovata din moment ce au doar 40 de calorii.

Ovaz

Indiferent ca e sub forma bruta si urmeaza sa-l gatesti sau ca e sub forma de fulgi, ovazul abunda in fibra, fiind ideal dimineata (sub forma de fulgi), sau cand te grabesti.

Cantitatea optima: Indiferent ca e vorba de ovaz sau de alte cereale integrale, acestea nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica, unde ar trebui sa se regaseasca in proportie de 25 - 30 de grame.

Broccoli

Broccoli este, fara indoiala, una dintre cele mai sanatoase legume; dintre cele aflate in familia cruciferelor este pe prima treapta, stiindu-se faptul ca ajuta la prevenirea cancerului la san deoarece lupta cu excesul de estrogen.

Bogat in Vitamina C si A, broccoli te ajuta sa te simti satula mai repede. Practic, te vei satura dupa numai 30 de calorii, cat contine o portie. Iar ca bonus primesti fibre, acid folic, calciu, fier si potasiu.

Cantitatea optima: O portie inseamna cam jumatate de cescuta, broccoli trebuind sa se regaseasca in dieta de doua ori pe saptamana.

Nuci

Proteine, fibre, vitamine, minerale si acizi grasi omega 3 sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le ofera consumul de nuci. Doar o mana de nuci pe zi te ajuta sa-ti cobori colesterolul, sa ai o minte mai asctita, sa dormi mai bine, sa faci fata stresului, sa previi bolile inimii si sa lupti cu cancerul.

Un studiu recent a aratat ca scad considerabil riscul de cancer la san, in cazul cobailor.

Cantitatea optima: se recomanda nu mai mult de 6 nuci zilnic.

Avocado

Chiar daca au un nivel al grasimilor ridicat, aceste fructe nu sunt periculoase, pentru ca nu toate grasimile sunt rele. In realitate, acizii grasi prietenosi cu inima continuti de avocado te ajuta sa scapi de burtica, despre care probabil stii ca este un factor de risc in bolile de inima si chiar infertilitate.

Avocado este, de asemenea, bogat in potasiu, magneziu, folati, preoteine, Vitamina B6, E si K. Daca le combini cu alimente bogate in fibre si care coboara colesterolul te-ai ales cu o masa completa si extrem de sanatoasa.

Cantitate optima: Oricat de sanatos ar fi, n-ar trebui sa se depaseasca un sfert pana la o jumatate de fruct zilnic.

Fasole rosie

Fasolea de orice fel are o valoare nutritiva mare, insa cea rosie mai cu seama. Bogata in antioxidanti si proteine, folati, minerale, fibre si amidon rezistent, fasolea castiga din ce in ce mai mult teren in Occident si nu numai.

De ce este benefic amidonul rezistent? Pentru ca sporeste abilitatea organismului de a arde grasimi, dand mai repede senzatia de satietate, regland nivelul zaharului din sange si chiar lupta cu cancerul.

Cantitatea optima: 3 cescute de fasole gatita pe saptamana sunt ideale, spun nutritionistii.

Iaurt

Bogat in calciu, benefic oaselor, el asigura un sfert din necesarul zilnic de calciu al unei femei, explica dieteticianul american Kate Geagan. Iar varietatile fara grasimi contin de doua ori mai multa proteina decat cele normale.

Iaurtul sarac in grasimi este benefic si intestinelor, sensibile in cazul multor femei, si creste imunitatea, desi mai sunt necesare studii in acest sens.

Cantitatea optima: Trei portii zilnice sunt ideale.

Uleiul de masline

Nicio lista a alimentelor sanatoase nu ar fi completa fara uleiul de masline, asociat cu o inima sanatoasa si chiar longevitate. Ultimele studii arata ca este benefic si creierului.

Un studiu al Universitatii Columbia a aratat ca dieta mediteraneana, unde se afla la loc de cinste uleiul de masline, protejeaza de Alzheimer.

Un alt studiu din 2008 realizat in Spania sugereaza ca anumiti compusi din uleiul de masline extravirgin lupta cu cancerul de san. Iar daca vrei sa beneficiezi la maximum de efectele sale, inlocuieste celelalte tipuri de ulei din alimentatie cu cel de masline, pe care il poti folosi si in locul untului sau al margarinei.

Cantitatea optima: Doua lingurite de ulei de masline zilnic scad riscul de boli de inima.

Ciocolata amaruie

E tipul de aliment pe care il iubesti si care te iubeste. Bogata in antioxidanti care protejeaza inima, ciocolata amaruie scade riscul de atac cerebral si boli de inima. Abundand in magneziu, mangan, cupru, zinc si fosfor, este extrem de importanta pentru oase.

Studiile recente arata ca ciocolata ajuta si la hidratarea pielii, scade presiunea arteriala si ascute mintea. In plus, ciocolata este o placere senzuala, ceva de care femeile nu se pot lipsi.

Cantitatea optima: Un patratel de ciocolata ar trebui sa-ti potoleasca pofta, mai ales daca e vorba de ciocolata cu cel putin 70% cacao.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#alimente benefice femei, #superalimente femei, #afectiuni femei alimentatie, #dieta femei , #afectiuni