Cum sa renunti la alcool

Marti, 16 Martie 2010, ora 08:51
24312 citiri
Cum sa renunti la alcool
Foto: web.centre.edu

Alcoolismul este o stare patologica determinata de consumul excesiv de alcool. Este o afectiune foarte complexa pentru ca are atat consecinte fizice si psihice, dar si sociale. Daca simti ca pierzi numarul paharelor de alcool consumate zilnic, poate ca este timpul sa gasesti cea mai buna abordare in tratarea acestei afectiuni.

Daca in trecut alcoolismul a fost privit precum o slabiciune morala, in prezent multe persoane accepta alcoolismul precum o consecinta a stresului excesiv, o simpla afectiune cronica, cu multe implicatii psihologice si sociale, informeaza steadyhealth.com.

Specialistii americani sunt de parere ca cea mai buna abordare in tratamentul alcoolicilor este cea medicala, care include o cura de detoxifiere, tratament medicamentos si suport psihologic.

Dependenta de alcool apare insa gradual. Multe persoane neaga ca ar avea aceasta problema tocmai pentru ca ea se transforma in afectiune dupa un timp indelungat. Mai mult, pentru ca alcoolismul este strans legat de factorii emotionali si psihologici, adesea este confundata cu o perioada nefasta, care va trece, dar tocmai acesta este inceputul dependentei de alcool.

Medicii americani au definit patru mari semne ale alcoolismului. Lipsa controlului, consumul excesiv, indiferent de starea emotionala sau stresul zilnic, cresterea cantitatii de alcool consumate in timp si atacurile frecvente de panica, hipertensiunea si agitatia permanenta resimtite atunci cand nu se consuma.

Alcoolici de regula beau singuri, nu isi controleaza cantitatea consumata, isi pierd interesul pentru activitatile zilnice si isi pastreaza intotdeauna in casa sau la locul de munca o sticla in plus.

Cel mai important lucru in recuperarea unui alcoolic este de a recunoaste ca are o problema in acest sens si ca are nevoie de ajutor. Pentru cazurile cronice, autocontrolul nu este eficient si atunci ajutorul medical devine obligatoriu. Suportul familiei este esential in orice tratament pentru depasirea alcoolismului.

Mai mult, studiile specialistilor americani au aratat ca terapia de grup in acest tratament este eficienta. Terapia prin munca poate fi un tratament eficient pentru alcoolici, la fel si proiectele de lunga durata care ii tin ocupati si ii solicita.

In tot acest timp, sedintele psihologice sunt absolut necesare, pentru ca alcoolicii sa isi accepte conditia. Detoxifierea este esentiala pentru orice alcoolic. In tot acest timp, vei incerca sa indepartezi orice tentatie.

Vizita la medic este absolut necesara pentru a te asigura ca starea generala de sanatate nu este afectata. Mai mult, medicatia va fi recomandata in functie de analizele la zi, iar suportul celor dragi este determinant in aceasta perioada.

Poti evita toate aceste probleme daca din timp iti iei masuri de prevenire. Astfel, daca ai in familie cazuri de alcoolici, trebuie sa stii ca esti predispus acestei afectiuni.

Mai mult, daca pentru o perioada indelungata alcoolul nu a lipsit in nici o zi, opreste-te la timp din a consuma pentru ca acest obicei sa nu se transforme in dependenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#dependenta alcool remedii, #alcoolism tratament, #alcoolic remediu , #afectiuni