Lucerna detoxifica organismul si combate afectiunile stomacului

Duminica, 27 Mai 2012, ora 23:16
47759 citiri
Lucerna detoxifica organismul si combate afectiunile stomacului

In ultimul timp, multi medici recomanda lucerna ca remediu naturist in afectiuni ale stomacului, balonari, ulcere si lipsa poftei de mancare, deoarece contine vitamina U, numita si vitamina "antiulcer", care ajuta la regenerarea mucoasei lezate a stomacului.

Lucerna este bogata in vitamina B6 si E, are in compozitia sa si suficienta vitamina D, precum si calciu si fosfor, care fortifica scheletul osos si dantura copiilor. Datorita continutului ridicat de fibre alimentare, lucerna se recomada in constipatie, avand un usor efect purgativ, si persoanelor care se baloneaza des.

Lucerna este un antipiretic si diuretic natural de aceea este buna pentru prevenirea inflamatiilor vezicii urinare si ale prostatei sau ca adjuvant al tratamentului medicamentos specific in caz ca aceste inflamatii deja exista. Planta actioneaza benefic si in durerile articulare si reumatice.

Clorofila din compozitia acestei plante, considerata si un dezodorizant natural, are un puternic efect antibacterian, accelereaza vindecarea ranilor si stimuland, in acelasi timp, cresterea tesuturilor noi, scade riscul infectiilor.

Consumul de lucerna se recomanda pentru detoxifierea si stimularea functiei ficatului, pentru purificarea sangelui, ca tonic general si intaritor al sistemului imunitar. Datorita continutului bogat de fibre, lucerna are capacitatea sa absoarba si sa elimine toxinele din organism, dar si pentru eliminarea retentiilor de apa din tesuturi.

Studii recente au demonstrat ca lucerna poate preveni cresterea nivelului colesterolului si depunerea grasimilor pe artere.

Lucerna are efect benefic mai ales in cazul varstnicilor, deoarece intareste sistemul imunitar, ajuta la eliminarea reziduurilor acumulate in organism de-a lungul anilor crescand, in acest fel capacitatea fizica si durata vietii.

Toti stim ca lucerna este o planta cu vrunze de un verde intens, moi, catifelate cu care se hranesc vacutele care dau cel mai bun lapte. Arabii care folosesc de mult lucerna ca aliment si medicament, au numit-o alfalfa, adica parintele tuturor alimentelor.

Lucerna, consumata ca atare, proaspata, adaugata in salata sau in cure de germeni te va ajuta, intotdeauna sa ai o inima sanatoasa si sa fii mereu in forma. Si sub forma de ceai, are aceleasi rezultate notabile. Infuzia de lucerna duce la disparitia arsurilor la stomac, a gazelor, a balonarii si indigestiei.

La farmacii sau la magazinele de produse naturiste exista deja suplimente pe baza de lucerna dar singurul care le poate recomanda este medicul specialist si asta numai dupa un consult amanuntit.

Sa avem sanatate!

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#beneficii lucerna, #lucerna vitamina D, #lucerna tratament ulcer , #afectiuni