Mai usor cu cicaleala de Sarbatori! Poate cauza dureri in piept

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 17:50
1404 citiri
Mai usor cu cicaleala de Sarbatori! Poate cauza dureri in piept
Foto: Forbes

Cicaleala cu siguranta ca ne provoaca probleme in orice periaoda a anului, insa se pare uneori ca de Sarbatori, certurile dintre membri familiei se intetesc. Atentie insa, cicaleala poate duce la dureri in piept (angina pectorala), arata specialistii.

Cicaleala din partea partenerilor este, de multe ori, o cauza a durerilor in piept, arata un studiu publicat in Revista pentru Epidemiologie si Sanatate. Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.000 de barbati cu varste de peste 40 de ani si arata ca disputele cu copiii, sau alti membri ai familiei, dubleaza riscul aparitiei durerilor in piept, arata The Daily Mail.

Spunem mereu ca Sarbatorile trebuie sa fie o perioada a bucuriei si a timpului petrecut impreuna cu familia. Insa adevarul este ca pentru multi, Sarbatorile sunt un chin: timpul petrecut impreuna cu unii dintre membrii familiei sunt ultimul lucru pe care l-am dori, pentru ca nu ne intelegem bine cu toata lumea. Alte studii au aratat ca fericirea vine doar atunci cand ne intelegem bine cu familia si prietenii si nu neaparat in functie de cat de multe cadouri primim.

Insa nu numai acesta este motivul pentru care nu ne plac Sarbatorile.

In primul rand, alergatura dupa cadouri, cozile infernale si inghesuiala de la sueprmarket sunt epuizante si stresante. Anul acesta cel putin, la marile centre comerciale, n-aveai loc sa arunci un ac, iar stresul a dus la tensiuni si schimburi de vorbe grele intre clienti.

Mamele se apuca de obicei de facut sarmale, cozonac, piftie sau prajituri: nu are rost sa explicam ce dispozitie au gospodinele, dupa ore intregi de munca in bucatarie.

De aceea, e bine ca de Sarbatori sa ne limitam la acele activitati care sunt neaparat necesare pentru a pregati petrecerea de Sarbatori si sa nu exageram, daca ceva nu e perfect. Pana la urma, avem parte de zile libere ca sa ne odihnim si ca sa petrecem o perioada impreuna cu cei care ne sunt dragi: de aceea, pe lista de invitati pentru petrecerea de Craciun nu trebuie sa trecem si persoane care ne pot provoca... angina pectorala.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#cicaleala dureri piept, #certuri dureri piept, #stres angina pectorala , #afectiuni