Palpitatii? Sufla in degetul mare de la mana!

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 09:05
11676 citiri
Palpitatii? Sufla in degetul mare de la mana!
Thecampussocialite

Cel mai probabil ti s-a intamplat ca, in anumite situatii in care te-a deranjat ceva din punct de vedere fizic, cineva din familie sa iti dea un sfat cunoscut din strabuni.

Pentru a vedea daca exista vreo baza reala, dailymail.co.uk a cerut parerea mai multor specialisti in privinta catorva dintre cele mai interesante remedii babesti.

1. Fa un dus pentru a ameliora venele varicoase

Multi dintre pacientii care au varice se plang ca acestea devin mai proeminente in sezonul cald. Acest lucru este adevarat, deoarece venele se dilata la caldura, ceea ce le face mai umflate si mai dureroase. Pentru a ameliora insa un astfel de puseu fa un dus cu apa mai rece, atat cat suporti. Aceasta ajuta la contractarea venelor.

2. Apasa pe gingii daca iti curge sange din nas

Daca pui in practica acest sfat exista multe sanse de a opri mai repede sangerarea si asta deoarece nasul este irigat de mai multe artere, dintre care una trece prin gingii. La fel, daca apesi usor in spatiul dintre ochi poti scurta timpul de sangerare deoarece si pe acolo trece o artera care iriga nasul.

3. Misca-ti capul pentru a scapa mai repede de amorteli si furnicaturi

Aceste senzatii pot aparea pe un brat spre exemplu din cauza compresiunii unui nerv de la nivelul gatului. De aceea, daca misti capul si gatul ai sanse sa scapi mai repede de ele.

Miscarile trebuie sa fie insa destul de ample (du barbia la piept, urechea spre umar, apoi barbia spre tavan). Daca amortelile si furnicaturile persista, chiar mai multe zile, ar fi bine sa mergi la un medic deoarece acesta pot fi un semn de scleroza multipla sau diabet.

4. Sufla in degetul mare de la mana pentru a ameliora palpitatiile

Si acest sfat babesc are o baza teoretica. Este vorba de faptul ca, sufland spre degetul mare de la o mana racesti zona respectiva, si, de regula, frigul incetineste pulsul.

O alta metoda de calmare a palpitatiilor este prin oferirea unei cantitati mai mari de oxigen organismului. Inspira timp de sapte secunde pana ajungi la capacitatea maxima a plamanilor, tine aerul in piept timp de trei secunde si apoi expira tot pe parcursul a sapte secunde.

5. Inghite zahar ca sa te opresti din sughitat

Sughiturile sunt contractii involuntare ale diafragmei, iar zaharul ajuta, desi nu se stie inca de ce. De asemenea, explicatii nu sunt nici pentru alte metode ciudate, cum ar fi o sperietura, care functioneaza pentru aceasta problema.

6. Poarta sosete noaptea ca sa alungi insomnia

O explicatie pentru acest remediu este aceea ca, daca picioarele sunt calde, temperatura corpului ajunge la un nivel optim. Mai exact, organismul are nevoie de o temperatura putin mai scazuta pentru somn decat cea din timpul zilei si, daca temperatura periferica creste, organismul se vede nevoit sa o scada usor pe cea interna.

7. Astupa negii cu banda adeziva ca sa scapi de ei

In aceasta privinta au fost efectuate studii care au scos la iveala ca acest remediu este foarte bun. 85% dintre copiii care aveau negi si care i-au acoperit cu banda adeziva au scapat de ei. Cei mai multi negi au disparut intr-o luna de zile.

Specialistii sunt de parere ca explicatia pentru care acest remediu functioneaza atat de bine consta in faptul ca banda impiedica oxigenul sa ajunga la neg ceea ce il face sa se usuce in timp.

8. Pune piper negru pe o taietura mica pentru a opri sangerarea

Piperul negru nu numai ca are proprietati antibacteriene, ceea ce inseamna ca ajuta la reducerea riscului unei infectii, insa ajuta si la coagularea mai rapida a sangelui. Atentie insa; este vorba doar de taieturile mici.

9. Mananca nuca de cocos pentru a scapa de diaree

Multe dintre persoanele care sufera de diaree au spus ca au observat o ameliorare dupa ce au mancat nuca de cocos. Cel mai probabil aceasta are un efect pozitiv deoarece contine acid lauric care este transformat de organism intr-o substanta cu proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale, ajutand la calmarea intestinelor iritate.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#remedii babesti, #remedii babesti care functioneaza , #afectiuni