Plante care iti pun sangele in miscare

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 08:39
71247 citiri
Plante care iti pun sangele in miscare
Foto: ehow.com

Problemele de circulatie a sangelui pot provoca numeroase afectiuni, de la migrene foarte puternice pana la atacurile cerebrale. Fumatul, tensiunea ridicata sau nivelul crescut al colesterolului sunt principalele cauze ale circulatiei deficitare. Te poti trata naturist, cu plante care asigura si un echilibru general al organismului tau.

Specialistii americani au realizat un top al celor mai bune plante pentru circulatia sangelui. Ele sunt usturoiul, ardeiul rosu, ghimbirul, ginkgo biloba si ginsengul, informeaza ehow.com.

Sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri in special pentru stimularea circulatiei, dar proprietatile lor le recomanda pentru imbunatatirea starii generale de sanatate. Rar s-au inregistrat reactii adverse, iar de cele mai multe ori au aparut pe fondul combinarii lor cu unele medicamente.

Usturoiul este un adevarat panaceu. Consumul regulat previne formarea cheagurilor si ingrosarea sangelui.

Exista persoane care nu tolereaza usturoiul pentru efectul sau asupra florei stomacale. Ele pot incerca celelalte remedii naturale, la fel si persoanele care sunt sub tratament medicamentos de anticoagulante.

Ardeiul rosu imbunatateste circulatia periferica. In sezonul rece, cand mainile si picioarele sunt reci in permanenta din cauza temperaturilor scazute, una dintre cauze poate fi chiar circulatia deficitara.

Astfel, cate un ardei rosu la fiecare masa poate fi cel mai bun remediu pentru tine. Nu se recomanda aceasta cura naturista daca urmezi un tratament medicamentos pentru reglarea tensiunii arteriale sau cu sedative.

Ghimbirul actioneaza precum usturoiul. Primele efecte sunt asupra tranzitului intestinal si, de aici, circulatia sangvina va fi considerabil imbunatatita. Nu se recomanda insa femeilor insarcinate.

Extractul de ginkgo biloba este cunoscut deja ca un bun tonic cerebral. Tocmai de aceea are influente majore asupra circulatiei sangelui, cea a extremitatilor va fi imbunatatita rapid, la fel si intregul sistem nervos.

Ginsengul stimuleaza circulatia in intreg organismul. Este un bun tonic al plamanului, are chiar rol de detoxifiere a acestuia, in special in cazul fumatorilor, dar imbunatateste si tranzitul intestinal.

Daca te hotarasti sa urmezi o dieta naturista pentru imbunatatirea circulatiei sangelui, recomandarile medicilor sunt absolut necesare pentru ca acest tratament sa fie potrivit starii tale de sanatate.

Atat dozajul cat si componenta lui sunt foarte importante pentru a avea rezultatele asteptate, deci evita sa fii propriul medic.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#legume circulatie sange, #plante circulatie sange, #dieta circulatie sange , #afectiuni