Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Cele mai frecvente cauze ale durerilor de mana

Joi, 07 Ianuarie 2016, ora 15:50
5641 citiri
Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Cele mai frecvente cauze ale durerilor de mana
Foto: Doctor Tarek Nazer

Mainile sunt foarte importante pentru fiecare dintre noi, avand in vedere ca zilnic desfasuram zeci de activitati in care folosim oasele, muschii si tendoanele acestora. Dar toate aceste structuri pot fi afectate si pot provoca dureri si disconfort articular.

Dr. ortoped Tarek Nazer prezinta pentru Ziare.com care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de mana si avertizeaza ca trebuie sa mergi la medic cand prezinti una dintre situatiile urmatoare.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Ce este guta si cum se trateaza

- Aparitia unui nodul sau unei formatiuni care da o senzatie de disconfort sau durere. Cel mai probabil este vorba despre un chist sinovial asemanator unui balonas, umplut cu un lichid clar sau cu un gel. Acesta isi poate schimba dimensiunile, poate chiar sa dispara complet, provocand sau nu durere. In cazurile in care tratamentul nechirurgical nu este de success, atunci este necesara o mica interventie chirurgicala unde se practica excizia chistului.

- Aparitia amortelii la degete si dureri care iradiaza pe degete. Este foarte posibil sa ai sindrom de tunel carpian, care este o afectiune medicala ce se caracterizeaza prin compresiunea nervului median (unul dintre cei trei nervi importanti de la nivelul membrului superior) la nivelul incheieturii mainii, pe partea palmara, unde exista o structura anatomica fibro-osoasa, numita tunel carpian. In cazurile avansate este necesara decompresia chirurgicala a nervului folosind o incizie mica.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Semne ca trebuie sa ajungi urgent la ortoped

- Degetul sta indoit si nu se poate indrepta. Este vorba despre o maladie fibroproliferativa, frecvent intalnita, invalidanta, localizata la nivelul mainii. Ea afecteaza, in special, pacientii varstnici, determinand contractura progresiva a degetelor in flexie. In cazurile unde degetul are flexie mai mult de 30 de grade este necesara cura chirurgicala de dupytren.

- Te dor tendoanele cand faci flexie sau extensie al degetelor. O tendinita reprezinta inflamatia sau iritatia unui tendon - un fascicul fibros gros care ataseaza muschii de oase. Aceasta afectiune provoaca durere si sensibilitate articulatiei, necesitand repaus si tratament antiinflamator. In unele cazuri este nevoie de infiltratie locala.

Daca suferiti de oricare dintre aceste probleme trebuie sa va prezentati la un medic ortoped pentru o consultatie si tratament. Din fazele incipiente este mult mai usor de tratat si se pot preveni interventiile chirurgicale.

Doctor ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.

www.consultatieortopedie.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Cauze ale durerilor de mana, #cauze dureri maini, #cauze durere mana , #afectiuni