Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Semne ca trebuie sa ajungi urgent la ortoped

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 21:37
12640 citiri
Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Semne ca trebuie sa ajungi urgent la ortoped
Foto: Doctor Tarek Nazer

Ati acuzat dureri de muschi, articulatii sau de tendoane in ultima vreme? Aveti o durere de coloana care persista? Sunt peste opt milioane de romani care au aceste probleme si care cred ca pot fi rezolvate cu medicamente antiinflamatori si repaus, dar adevarul este ca uneori e necesar mai mult de atat.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Cele mai intalnite probleme de coloana si cum se rezolva

Dr. Tarek Nazer explica pentru Ziare.com cand trebuie sa ajungi la medicul ortoped pentru o consultatie. Orice durere articulara, de muschi sau de tendon care persista mai mult de 24 de ore sau care apare in mod repetat trebuie investigata de un medic ortoped care poate pune diagnosticul, tratamentul sau sa previna evolutia, precizeaza medicul.

Sanatate la-ndemana: Suferi de artroza? Poti fi un meteorolog bun!

Cele mai importante simptome care apar si carora pacientii ar trebui sa le acorde atentie si sa se prezinte la medic pentru un consult sunt:

- dificultatea in a folosi in mod normal mainile sau picioarele;

- durere de muschi, tendon sau articulatie care persista mai mult de 24 ore sau care doare in mod repetat;

- articulatii cu edem sau eritem;

- redoare articulara si limitarea de miscare;

- deformarea membrelor.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Ce este guta si cum se trateaza

Medicii incearca pe tot posibilul sa evite tratamentele chirurgicale si sa apeleze la tratamente medicamentoase sau terapeutice cand este posibil sau cel putin prefera tratamentul chirurgical minim invaziv, insa daca pacientii nu se prezinta la timp aceste tratamente nu mai sunt benefice si vor fi necesare interventiile chirurgicale mari. Cu cat pacientul se prezinta mai repede cu atat vindecarea este mai usoara si mai rapida.

Doctor ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.

www.consultatieortopedie.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Cand trebuie sa mergi la ortoped, #simptome probleme oase, #doctor Tarek Nazer ortoped , #afectiuni