Spondiloza, boala anilor suiti in spate - Ce spune medicul

Sambata, 26 Mai 2012, ora 21:48
51102 citiri
Spondiloza, boala anilor suiti in spate - Ce spune medicul

Spondiloza este o afectiune care vine odata cu povara tot mai mare a anilor in spatele unui om. De fapt, ea chiar afecteaza chiar spatele, mai precis coloana vertebrala.

Oasele si ligamentele se tocesc, discurile intervertebrale patesc acelasi lucru, diagnosticul fiind pus in urma unor radiografii care sa ateste starea proasa a scheletului.

Cauza principala a acestei probleme este varsta inaintata, dar, dupa cum declara dr. Bogdan Macadon pentru Ziare.com mai sunt si alti cativa factori care pot sa favorizeze procesul distrugerii masei osoase:

- o slujba care presupune caratul unor greutati mari pe perioade lungi de timp, astfel incat oasele sunt tasate si in timp ele sunt distruse;

- halterofilii sunt foarte predispusi la spondiloza la batranete, pentru ca ei isi forteaza oasele;

- rani survenite in tinerete la nivel osos si netratate corespunzator;

- o postura gresita la birou, mentinuta timp de ani de zile;

- persoanele care fac sport de performanta, in special gimnastii. In cazul lor, ca si al halterofililor, spondiloza poate sa apara la varste surprinzator de fragede.

Cum poti sa-ti dai seama ca ai spondiloza? In primul rand iti va fi greu sa faci unele miscari ale corpului pe care inainte le executai fara nicio problema. Simti dureri de spate si in zona dintre umeri, dureri de ceafa, iar din cauza ca sunt afectati exact nervii care fac legatura dintre coloana si cap, vei avea un disconfort si la nivelul umerilor, care se poate lasa inspre brate cu totul.

Vei mai avea stari de ameteala, usoara confuzie, vei simti ca iti vajaie capul, ca auzi un tiuit continuu in urechi, in cazurile mai grave fiind afectata chiar si vederea. Nu ochiul in sine este problematic, ci felul in care crierul percepe stimulii vizuali, astefl incat vei avea impresia ca vezi prin ceata.

Si capacitatile de concentrare si memorare vor scadea.

Pricipalele tratamente in caz de spondiloza sunt bazate pe kinetoterapie, bazandu-se nu pe revenirea la forma initiala a oaselor, caci asta nu mai este posibil, ci pe o ameliorare a durerii si a restului simptomelor. Mai sunt tratamente homeopate, creme care se maseaza in zonele respective, sau alopate, injectii care se fac in zona cu pricina pentru estomparea durerii.

Oricum, orice metoda de tratament ai alege, este bine sa consulti un medic inainte. Iar daca vrei sa faci exercitii fizice, cu atat mai mult este bine sa ceri ajutorul unui specialist, pentru ca nu care cumva prin miscarea respectiva sa faci mai mult rau decat bine.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#spondiloza cauze, #spondiloza factori risc, #spondiloza simptome specifice, #spondiloza tratament, #spondiloza sfaturi doctor , #afectiuni