Bei bere cu aroma de fructe? Iata cat e de periculoasa si ce afectiuni risti - Interviu

Luni, 14 August 2017, ora 17:13
19453 citiri
Bei bere cu aroma de fructe? Iata cat e de periculoasa si ce afectiuni risti - Interviu
Foto: Arhiva personala

Suntem in plina vara si odata cu zilele caniculare, ne creste si pofta de bere. In ultimii ani, pe piata au aparut mai multe sortimente de bere cu diverse arome de fructe.

Ziare.com a vrut sa afle de la un specialist cat de sanatoase sunt acestea si daca riscam ceva daca bem frecvent bere cu aroma de fructe. Ne-a raspuns Mihaela Costin, nutritionist si NLP Practitioner NutriShape.

Cum poate ajuta berea in lupta impotriva cancerului

In ultimii ani au aparut pe piata mai multe sortimente de bere cu aroma de fructe. Ce ne puteti spune despre acestea?

Inainte de a consuma o bere cu arome, trebuie sa citim eticheta si sa ne asiguram ca suntem consumatori in cunostinta de cauza. De cele mai mult ori, vom constata ca aromele sunt artificiale, iar indulcitorii folositi ne pot dauna organismului.

Ce ingrediente continute de acest tip de bere ne pot pune sanatatea in pericol?

Indulcitorii folositi ne pot influenta intr-un mod negativ nivelul de zahar din sange, iar circulatia cardiovasculara poate suferi pe termen lung. Mai mult decat atat, aromele artificiale folosite pot declansa alergii, migrene.

Are aceasta bere mai multe calorii decat cea clasica?

Nu este neaparat o regula ca berea aromata sa aiba un continut caloric mai mare decat cea obisnuita, trebuie sa analizam aspectele negative pe care le introducem in organism.

Contine mai mult zahar decat cea obisnuita?

Cu siguranta, in berea aromata regasim mai multi indulcitori decat in cea obisnuita. Indiferent ca vorbim de zahar sau de alti indulcitori, concentratia este prea mare pentru toleranta organismului nostru.

Aceasta bere are in compozitie si fructe sau este vorba doar despre arome?

Pe piata se gasesc diverse sortimente, asa ca ar fi nedrept sa generalizam. Exista anumite tipuri care se respecta si care ofera o calitate sporita acestei bauturi, cum exista si anumite sortimente unde regasim strict arome.

Ce boli risca cei care beau frecvent bere cu arome de fructe?

Persoanele care si-au format un obicei pentru acest tip de bere risca sa dezvolte afectiuni dintre cele mai simple pana la unele cat se poate de complexe. Plecand de la balonare, senzatie de voma, putem ajunge la diabet sau la boli cardiovasculare.

Si berea fara alcool este din ce in ce mai prezenta pe piata si apreciata. Ce valori nutritionale are? Este periculoasa pentru organism?

Berea fara alcool are un numar redus de calorii si are in compozitie, de cele mai multe ori, apa, malt si hamei. E impropriu s-o numim "fara alcool", deoarece majoritatea sortimentelor implica un procent de alcool, iar pericolele sunt aceleasi.

Cum te ajuta berea sa ai performante mai bune in dormitor

Cata bere se poate consuma zilnic pentru a nu fi un pericol pentru sanatate? Difera cantitatea de la femei la barbati?

Nu exista o cantitate de referinta pentru consum. Toti oamenii sunt diferiti, cu nevoi diferite. Asa ca, in functie de particularitatile fiecaruia si cunoscandu-ne organismul, e important sa folosim "moderatia" drept cuvant de ordine.

Cu ce alimente nu trebuie combinata berea? Ma refer la combinatii care pot oferi senzatii de balonare sau alte stari neplacute.

Berea ar trebui servita separat, pentru ca este la baza o sursa de balonare. Astfel, evitand asocieri nedorite, evitam si senzatiile neplacute.

Cat de rau ne fac combinatiile dintre bere si chipsuri sau covrigei, de exemplu?

Chipsurile si covrigeii ar trebui consumati cat mai rar posibil, iar de dorit ar fi sa excludem din calcul orice asociere cu acestia.

In concluzie, ce tip de bere ne recomandati sa bem?

Cel mai bun tip de bere este acela cu care avem o relatie echitabila. Recomandarea este sa fie cat mai simplu si sa nu exageram cu consumul.

Nu te-ai fi gandit ca ii datorezi asta berii: Opt incredibile progrese istorice

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#bere pericols sanatate, #riscuri consum bere, #nutritionist bere , #alcool
Comentarii