Ziare.com

Cand sa nu consumi alcool

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 08:58

   

Cand sa nu consumi alcool
Un nou studiu al expertilor in domeniu arata ca persoanele care consuma alcool noaptea pentru a dormi mai bine trebuie sa renunte la acest obicei.

Multi cred ca somnul pe care il au datorita consumului de alcool inainte de culcare este unul sanatos. Conform inquisitr.com, alcoolul deregleaza ciclul normal de somn, el eliminand fenomenul REM (Rapid Eye Movement), considerat cel mai bun tip de somn.

Adultul mediu doarme intre sase si opt ore pe noapte. In timpul somnului, oamenii nu mai sunt constienti, iar activitatea lor senzoriala este suspendata. Somnul sanatos ajuta la regenerarea unor sisteme, printre care cel nervos si cel imunitar. Alcoolul are un efect neplacut asupra somnului, caci poate da nastere unor afectiuni.

Daca cineva se obisnuieste sa consume alcool inainte de a adormi, atunci cand el intrerupe acest obicei poate avea insomnii.

Totodata, consumul constant de alcool noaptea afecteaza secretia hormonului melatonina, acesta fiind responsabil de inducerea unui somn bun. Cand cineva consuma alcool inainte de culcare va constata ca are un somn mai adanc la inceput, dar acest efect se estompeaza cu timpul, spune specialistul Irshaad Ebrahim.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4846 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor