Ce se intampla daca nu consumi o luna alcool

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 11:50
15110 citiri
Ce se intampla daca nu consumi o luna alcool
Foto: Arhiva/Ziare.com

Numai patru saptamani de abstinenta in ceea ce priveste alcoolul au efecte nebanuite asupra organismului, arata un studiu recent realizat in Marea Britanie.

Efectele sunt cel mai vizibile la nivelul ficatului si presiunii arteriale, spun medicii, care sfatuiesc pe toti cei care obisnuiesc sa consume alcool sa incerce periodic aceasta "cura", conform Daily Mail.

Numai o luna in care alcoolul nu face parte din "meniu" scade tensiunea si colesterolul si vindeca ficatul. In plus, se observa cum scade riscul de cancer si diabet.

Studiul realizat de Royal Free Hospital a ajuns la concluzia ca grasimea de la nivelul ficatului, extrem de periculoasa, scade cu 40%, si, chiar fara schimbari in alimentatie, se poate scadea in greutate cu circa trei kilograme.

In cadrul cercetarii, subiectii, barbati si femei "relativ sanatosi", de circa 40 de ani, s-au abtinut de la alcool timp de o luna. La inceputul studiului, dar si la finele sau, au fost facute teste de sange si ficatul a fost scanat. Patru saptamani mai tarziu s-a observat ca ficatul, afectat de ani intregi de excese, a inceput sa se repare singur.

Si rezistenta la insulina a scazut ca 28%. Majoritatea subiectilor au slabit, tensiunea le-a scazut, iar concentrarea s-a imbunatatit, la fel si calitatea somnului.

Rezultatele studiului urmeaza sa fie examinate de Departamentul de Sanatate, care va elabora si noi norme in ceea ce priveste consumul de alcool. In prezent, femeilor li se recomanda sa nu depaseasca trei unitati de alcool pe zi (circa un pahar si jumatate de vin) sau 14 pe saptamana, in timp ce barbatii nu ar trebui sa depaseasca patru unitati pe zi si 21 pe saptamana.

Suferi de diabet? Ce bautura alcoolica trebuie sa consumi ca sa te feresti de bolile de inima

Femeile incluse in studiu obisnuiau sa consume 29 de unitati de alcool pe saptamana, dublu fata de recomandarile guvernului britanic. Cat despre barbati, acestia consumau 31 de unitati pe saptamana, cu 10 mai mult decat se recomanda.

Cei care au realizat studiul recomanda celor care consuma zilnic alcool sa faca o pauza de macar doua sau trei zile pe saptamana, pentru a da ocazia organismului sa se refaca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#abstinenta alcool o luna efecte, #abstinenta alcool efecte, #efecte consum alcool, #norme consum alcool, #alcool ingrasare, #refacere ficat alcool , #alcool