Cum protejeaza vinul rosu inima si prelungeste viata?

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 20:50
8220 citiri
Cum protejeaza vinul rosu inima si prelungeste viata?
Foto: Yahoo

Beneficiile vinului rosu asupra organismului uman au fost verificate de catre oamenii de stiinta. Dintre cele mai importante mentionam protejarea inimii, prevenirea cancerului si prelungirea vietii.

Consumul moderat de vin rosu reprezinta un obicei care aduce multe avantaje sanatatii oamenilor, potrivit Yahoo Health.

Va prezentam mai jos cateva dintre beneficiile vinului rosu, consumat cu moderatie.

Scaderea colesterolului

Fibrele care se gasesc in strugurii rosii din care este facut vinul are un efect semnificativ asupra nivelului colesterolului, conform unui studiu efectuat de Universitatea Complutense din Madrid, Spania.

Participantii la acest studiu care au consumat acelasi fel de struguri din care s-a facut vinul au avut nivelul "colesterolului rau" (LDL) cu 9% mai scazut. "Excesul acestui tip de colesterol produce ingrosarea arterelor , cresterea tensiunii si in cele din urma poate duce la atacuri de cord", a spus Arthur Agatson, profesor in medicina de la Universitatea din Miami.

Protejarea inimii

Odata cu scaderea colesterolului rau, polifenolii, antioxidantii din vinul rosu, pot ajuta la mentinerea vaselor de sange flexibile si la reducerea riscului de coagulare", a precizat dr. John Folts de la Universitatea din Wisconsin.

"Antioxidantii din vinul rosu sunt la fel de eficienti ca aspirina", a spus Folts.

Controlarea zaharului din sange

Strugurii rosii sunt o sursa bogata de resveratrol care se gaseste in vinul rosu si care poate ajuta la reglarea zaharului din sange, in special la diabetici. Cercetatorii considera ca resveratrolul favorizeaza scaderea semnificatica a colesterolului total si a tensiunii arteriale.

De asemenea, acesta stimuleaza secretia de insulina sau activeaza o proteina care regleaza glicemia.

Pastrarea memoriei

Resveratrolul ar putea constitui cheia pentru pastrarea memoriei, considera dr. Philippe Marambaud de la Centrul de Cercetare Litwin-Zucker din New York.

Protejeaza impotriva racelii

Antioxidantii din vinul rosu pastreaza sanatatea. Acestia lupta lupta impotriva infectiilor si protejeaza celulele asupra efectelor radicalilor liberi, care pot produce cancer si alte boli.

Ei pot reduce nivelul de hormoni sexuali la femei, protejand impotriva cancerului la san, conform unui studiu al Centrului Medical Cedars-Sinai din Los Angeles.

Opreste cancerul

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Virginia, resveratrolul dintr-un pahar de vin, consumat de trei-patru ori pe saptamana, poate fi suficient pentru distrugerea celulelor canceroase in formare.

Previne obezitatea

Resveratrolul previne dezvoltarea celulelor de grasime. Cercetatorii sustin ca se blocheaza ajungerea la maturitate a unor astfel de celule.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#beneficii vinul rosu, #sanatate vinul rosu, #vinul rosu protejarea inimii, #vinul rosu prelungirea vietii , #alcool
Comentarii
Poza VisOnAir
VisOnAir
rank 4
Vinul rosu dar nu si apa colorata chimic din comert