Ai alergie la caini si pisici? Incearca un animal hipoalergenic! (Galerie Foto)

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 14:00
15403 citiri
Ai alergie la caini si pisici? Incearca un animal hipoalergenic! (Galerie Foto)

Secolul vitezei este si unul cu din ce in ce mai multe alergii. Daca si tu te numeri printre iubitorii de animale, dar care nu spera ca va putea trai in casa cu un animal din cauza alergiilor, ar putea exista o cale de a impaca si varza si capra: animalele hipoalergenice.

Asta, chiar daca specialistii citati de Health.com sustin ca, in realitate, alergiile nu sunt date doar de par, ci se saliva si pielea animalelor. Daca ar fi sa-si credem, singurele animale care nu dau alergii sunt cele cu "ten" solzos, respectiv iguanele sau serpii.

Daca n-ai gusturi chiar asa exotice si vrei sa incerci marea cu degetul, incearca niste soiuri de animale hipoalergene, chiar daca NU s-a demonstrat ca sunt, intr-adevar, mai bune in cazul oamenilor alergici.

Labradoodle - Aceasta este denumirea cainelui rezultat din incrucisarea unui poodle cu un labrador retriever, un caine cu un look pretios si prea scump pentru majoritatea alergicilor.

Maltez - Este un caine de talie foarte mica - 2 sau 3 kilograme - cu o blana matasoasa care, din pacate, trebuie pieptanata zilnic.

Poodle - "Disponibili" in trei variante, poodle-ii, in general destul de mici, ar putea da mai putine alergii decat alte rase de caini, este de parere Dr. Seltzer, de la Fallon Clinic in Worcester, SUA.

Cainele de apa portughez - Cea mai buna dovada a faptului ca, probabil, da mai putine alergii este aceea ca chiar liderul de la Casa Alba are unul in "ograda". Totusi, specialistii spun ca parul scurt sau chiar lipsa acestuia nu garanteaza si lipsa alergiilor.

Schnauzeri - Ca si poodle-ii, si acestia sunt au talii diferite. Cei mici sunt preferati pentru ca e mult mai usor de curatat dupa ei. Se recomanda spalarea lor periodica si lipsa covoarelor in zonele lor de acces.

Sphynx - O pisica fara par sau care are o ramasita de blanita doar in zona nasului, a cozii si a labutelor, Sphynx-ul nu este o felina complet nealergenica. Este, totusi, preferata de cei care au alergii si care isi doresc neaparat o pisica, stiindu-se faptul ca acestea au potentialul de a da alergii mai mult decat cainii.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#animale hipoalergenice, #caini pisici alergii, #rase caini hipoalergenice , #alergii