Alergii bizare ce pot aparea la orice varsta

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 15:58
4935 citiri
Alergii bizare ce pot aparea la orice varsta

De obicei, oamenii cred ca unele persoane se nasc avand anumite alergii, care ii urmaresc toata viata. Acest lucru nu este adevarat, insa, caci diverse sensibilitati pot aparea la orice varsta.

Iata la ce trebuie sa ai grija pe parcursul vietii, potrivit Rodale:

Mirodenii

Mirodeniile te insotesc peste tot, de la mancare pana la parfumurile pe care le folosesti, ele putand sa dea iritatii, probleme gastrointestinale si mancarimi ale pielii. Din cauza ca sunt puse in cantitati mici in mancare, nimeni nu se va gandi ca ele sunt cauza, si astfel problema poate persista destul de mult timp.

Daca vezi ca de la un timp ceea ce mananci nu iti prieteste, incearca sa gatesti cateva zile fara mirodenii si vezi daca exista vreo imbunatatire.

Telefon

Nichelul de pe carcasa telefonului poate sa iti produca iritatii pe ureche si obraz, acesta fiind una dintre cele mai dese cauze ale dermatitei. Si cobaltul (tot de pe carcasa telefonului) poate provoca alergii similare.

Vin

Nimeni nu stie care este exact vinovatul din vin, dar pot sa existe o multime, de la compusi ai strugurilor, pana la bacteriile acide care se aduna in procesul de fermentare. Estimarile arata ca in jur de 4% din populatia globului sufera de alergie la vin, care poate sa dea piele iritata, stare de voma, nas care curge si probleme circulatorii.

Sarutat

Daca incepi sa te simti rau dupa ce consumi un aliment din care a mai muscat si alta persoana sau dupa ce iti saruti sotul, este posibil sa ai o alergie la saliva acelui om. Este vorba despre uleiurile secretate de piele, mai degraba, asa ca poti sa ai acelasi tip de reactie si daca intri in contact cu un obiect pe care persoana respectiva l-a tinut lipit de piele.

Sex

Poate ca suna bizar, dar se poate intampla ca femeile sa fie alergice la anumite proteine aflate in sperma barbatului. Problema se manifesta sub forma de iritatii interne si externe, dar in cazuri extreme, femeia poate chiar sa intre in soc anafilactic. Din fericire, expertii in alergii au metode de a desensibiliza zona respectiva, prin tratament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#alergii ciudate, #alergii inedite, #alergie vin, #alergie sarutat sex, #alergii mirodenii, #alergii nichel telefoane mobile , #alergii