Ce fel de alergii iti pot provoca bijuteriile

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 11:49
5904 citiri
Ce fel de alergii iti pot provoca bijuteriile
Foto: flu.ro

Aurul si argintul in sine nu provoaca alergii, insa, din cauza faptului ca nu pot fi modelate in stare pura, li se adauga aliaje, precum nichelul, extrem de reactiv si daunator pielii sensibile.

Arsurile, sangerarile, mancarimile si inflamatia pielii in zonele acoperite de bijuterii pot fi simptome ale alergiei la nichelul din acestea, potrivit Evenimentul Zilei .

Medicii recomanda aurul de calitate, de peste 18 karate, deoarece continutul de nichel e mai mic. "Bijuteriile din platina si aur alb pot contine, de asemenea, nichel, insa, de obicei, se foloseste paladiul, aliaj mai putin alergen", precizeaza Oana Clatici, medic dermatolog la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti.

Nu doar bijuteriile din aur si argint pot provoca alergii. Sunt periculoase, de asemenea, si alte obiecte care contin nichel, cobalt sau crom, precum catarmele de la centuri, bratarile de la ceasuri, fermoarele, nasturii din metal, anumite tinte care se aplica pe haine.

Simptomele alergiilor variaza de la sangerare, basici, senzatia de mancarime, arsura si inrosire cutanata locala, iar, in cazul piercingurilor, inflamatie purulenta.

Medicii vorbesc chiar despre un nou tip de alergie la suprafata de nichel a telefonului. "Apare o eruptie la nivelul obrazului sau urechii sau chiar la nivelul degetelor din cauza tastaturii telefonului", adauga medicul dermatolog.

Transpiratia favorizeaza si chiar agraveaza acest tip de alergie, intrucat, in contact cu metalul, dizolva nichelul si duce la formarea de saruri iritante. De asemenea, urmele de sapun si detergenti de vase care intra in contact cu bijuteriile distrug bariera protectoare a pielii si permit nichelului sa interactioneze cu pielea.

Solutia ar fi aplicarea unor straturi de lac de unghii sau pudra de talc, inainte de purtarea bijuteriilor. Medicamentele folosite in tratarea alergiei amelioreaza simptomele, insa nu trateaza cauza, fiind o solutie pe termen scurt. Doar renuntarea la bijuteria alergena rezolva problema, potrivit specialistilor.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#alergii bijuterii , #alergii