E sezonul alergiilor: trucuri eficiente pentru a te feri de ele

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 11:52
4892 citiri
E sezonul alergiilor: trucuri eficiente pentru a te feri de ele
Foto: dallasallergy.net

Primavara este anotimpul alergiilor, cei sensibili fiind expusi pericolului. Unele masuri preventive ne ajuta sa facem fata cu bine acestei perioade a anului, cand mai multi factori de mediu ne pot ataca sanatatea.

Majoritatea oamenilor apeleaza la medicamentele din clasa antihistemicelor. Conform ABC News, acest tratament trebuie inceput devreme, nu atunci cand intampinam o problema cu alergiile si simptomele apar, spune alergologul Neeta Ogden, care impartaseste si cateva sfaturi care sa ne ajute in lupta cu acestea.

Dimineata

Atunci cand deschizi fereastra dimineata, polenul de la flori poate intra imediat in casa. Acest lucru se intampla mai ales dimineta, atunci cand cantitatea de polen este mai ridicata. O solutie este pornirea instalatiei de aer conditionat, in cazul in care ai una in casa. Daca faci sport dimineata in aer liber, poarta ochelari de soare, caci polenul iti poate afecta ochii.

Dupa-amiaza

Specialistii recomanda consumul de iaurt in aceasta perioada a zilei. Studiile au aratat ca oamenii care au consumat iaurt care contine probioticul "Lactobacillus casei" o data pe zi, timp de cinci luni, s-au confruntat cu mai putine simptome ale alergiilor. Aceasta este concluzia specialistilor de la un institut specializat (Institute of Food Research) din Marea Britanie.

E bine de stiut ca alergiile sunt amplificate de stres, deci relaxarea ne poate ajuta. Daca vrei sa faci sport afara, atunci dupa-amiaza este cel mai bun moment al zilei.

Seara

Atunci cand intri in casa ar fi bine sa iti scuturi incaltamintea. Aceasta iti poate aduce polenul in locuinta, la fel putand sa se intample si cu imbracamintea ta. Este recomandat un dus imediat dupa ce ajungi acasa. In plus, specialistii recomanda consumul de somon in aceasta perioada. Daca nu iti place, atunci ia un supliment cu omega-3 pentru a evita aceste probleme.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#alergii sfaturi, #masuri prevenire alergii, #sfaturi prevenire alergii, #ameliorare simptome alergii , #alergii