Prepara-ti parfumul acasa

Marti, 04 Mai 2010, ora 09:26
23507 citiri
Prepara-ti parfumul acasa
Foto: hubpages.com

Parfumul poate dauna persoanelor sensibile, cu alergii, atat din cauza ingredientelor folosite cat si a modului de preparare. Poti evita aceste neplaceri daca optezi pentru un produs realizat de tine, acasa, din uleiuri esentiale.

Inainte de a-ti prepara parfumul natural, trebuie sa stii care sunt aromele de baza. Astfel, cele de fructe sunt binecunoscute (lamaie, grefa, portocala, mandarin), florale la fel (trandafir, iasomie, ylang ylang, neroli si muscata), iar cele intepatoare sunt piperul, ghimbirul, ienuparul, smirna si cuisoarele, informeaza hubpages.come.

Pentru prepararea parfumului ai nevoie de ulei de jojoba sau migdale, pentru a dilua uleiul esential, putin alcool (vodka este cea mai potrivita), apa, un recipient cu pulverizator si 25 de picaturi din uleiul esential sau combinatiile alese.

Dupa adaugarea uleiului de baza (jojoba sau migdale), adauga treptat, amestecand continuu, aroma aleasa. La final, adaugi alcoolul, putina apa si produsul poate fi folosit doar dupa doua zile si aroma se pastreaza si sase saptamani.

Daca esti o persoana foarte hotarata, care opteaza intotdeauna pentru esente tari, poti alege combinatia de uleiuri esentiale din ghimbir, smirna si rozmarin. Daca vrei sa obtii o aroma echilibrata, alege bergamotul (din clasa citricelor), coriandrul si portocalele amare.

Daca traversezi o perioada tensionata si ai nevoie de o aroma care sa te calmeze, poti alege lamaia, iasomia si patchouli. Daca vrei o aroma calda, a iubirii si echilibrului, poti combina piperul cu ylang ylang si trandafirul. Sau mai poti opta pentru trandafir, iasomie, bergamot si lemn de santal.

Daca preferi aromele exotice, ai de ales intre cea araba (obtinuta din coriandru, portocala si ienupar), marocana (obtinuta din bergamot, trandafir si lemn de santal) ori cea egipteana, pe care o poti obtine combinand lamaia, scortisoara, trandafirul si ylang ylang-ul.

O aroma a bogatiei si prosperitatii o poti obtine din trandafir, cardamom, chimen si tamaie. Aroma inspiratiei o poti avea din menta, rozmarin si grefa. Iar daca vrei sa ii daruiesti persoanei iubite un parfum facut de tine, poti opta pentru combinatia dintre salvie, trandafir si patchouli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#parfum homemade alergii, #parfum facut acasa, #prepara parfum , #alergii