Trateaza natural alergiile de sezon

Duminica, 15 Mai 2011, ora 15:11
10985 citiri
Trateaza natural alergiile de sezon
foto: arhiva

Tratamentele naturiste pentru alergii se pot dovedi mult mai utile decat tratamentele clasice. Secretul este ca aceste terapii naturiste sa inceapa cat mai devreme, inca de la inceputul lunii martie si trebuie sa dureze pana la finele verii, pentru ca simptomele alergiilor sa diminueze anul urmator.

Conform Yahoo Green , iata care sunt cele mai bune tratamente naturale:

Consuma alimente non-alergenice. Daca consumi alimente cu potential alergen, sistemul imunitar va fi mult solicitat si va reactiona si la factori alergeni pe care in mod normal ii tolereaza. Elimina graul, produse lactate, zaharul in exces, in perioada in care te expui la factorii alergeni din mediu (polen, mai ales), in perioada de primavara.

O lingurita de miere, in fiecare zi. Ideea este sa alegi mierea facuta de albinele care traiesc in zona in care locuiesti. Mierea este un factor stimulator al imunitatii, pe principii homeopate. O lingurita de miere de albine, dimineata pe stomacul gol, va aduce doze mici de alergen care vor reduce sensibilitatea fata de respectivii alergeni.

Multa vitamina C. Aceasta functioneaza ca un antioxidant puternic care face ca celulele sa secrete mai putina histamina atunci cand sunt expuse la un factor alergen. Histamina este responsabila de simptomele neplacute asociate alergiilor, de la iritatiile oculare, la stranut, mancarime si edeme. Doza zilnica de vitamina ce poate ajunge si pana la 1.500 mg zilnic.

Bea ceai de urzica. Substantele active din urzica au un puternic efect antialergen care se mentine pe termen lung. Cura trebuie sa dureze cateva saptamani in perioada contactului cu alergenul.

Foloseste pentru nas apa de mare si fa inhalatii de aburi de apa fierbinte in care ai pus, la fiecare litru, trei linguri de sare grunjoasa. Mineralele si sarea calmeaza iritatia mucoaselor.

Fa inhalatii cu abur de uleiuri esentiale. Cele mai recomandate uleiuri sunt cele de eucalipt (4 picaturi ulei de eucalipt), ulei de arbore de ceai (2 picaturi de ulei de arbore de ceai) si uleiul de rozmarin (3 picaturi de ulei esential de rozmarin).

Acupunctura este o alta solutie ideala care poate diminua efectele alergiilor. Prin tratamente corecte se tempereaza reactiile sistemului imunitar fata de o serie de substante cu potential alergen si reduc substantial.

Secretul acestor terapii este perseverenta si aplicarea lor pe o perioada indelungata de timp. Efectele sunt insa de cele mai multe ori mai bune decat cele obtinute prin tratamente cu medicamente clasice.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#alergii sezoniere, #tratamente naturiste, #vitamina C , #alergii