10 alimente pentru femei

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 11:28
3513 citiri
10 alimente pentru femei
Foto: Yahoo

Metabolismul feminin este diferit de cel masculin, motiv pentru care dieta femeilor trebuie sa aiba o serie de particularitati. Iata care sunt cele 10 alimente pentru femei.

Grasimile din peste sunt fundamental necesare femeilor, pentru ca acestea au nevoie de un aport crescut si constant de omega 3. Pestele gras creste nivelul de serotonina din creier, iar efectul este cu mult mai accentuat la femei, comparativ cu barbatii. Pestele gras previne depresiile si mentine pielea tanara, scrie yahoo shine .

Ovazul si taratele de ovaz nu au voie sa-ti lipseasca din camara. Acestea aduc fibre, minerale si proteine. Ovazul are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului din sange, regleaza presiunea arteriala si previne bolile cardio-vasculare. Ovazul previne cancerul de colon, constipatia si este o sursa excelenta de acid folic si vitamina E. Contine zinc, cupru, fier, mangan si magneziu, toate minerale esentiale pentru metabolismul feminin.

Fructele de padure contin o cantitate uriasa de antioxidanti si alte fitochimicale care previn cancerul, mentin sanatatea ochilor si a pielii, scad colesterolul si contribuie la eliminarea lipidelor. Contin vitamine, minerale si fibre. Fructele de padure congelate sunt la fel de bune ca si cele proaspete, asa ca poti profita de beneficiile lor in tot cursul anului.

Cartofii dulci au calitatea de a scadea glicemia si aduc vitamine si minerale.

Nucile sunt ideale in dieta femeilor. Este bine daca poti manca 3-4 nuci in fiecare zi. Grasimile sanatoase pe care le contin iti intretin silueta si previn acumularea de grasime in zona abdomenului, dar reduc si riscul aparitiei diabetului de tip II. Nucile contin seleniu care actioneaza ca un inhibitor al celulelor canceroase. Nucile optimizeaza tensiunea arteriala, previn artita si inhiba simptomatologia asmului.

Avocado este bogat in grasimi monosaturate, vitamine, minerale si antioxidanti care accelereaza metabolismul si sustin o piele hidratata si sanatoasa.

Ouale sunt binevenite in dieta femeilor pentru beneficiile pe care le aduc pielii si pentru capacitatea lor de a scadea nivelul de colesterol, dar si pentru aportul de proteine.

Legumele verzi sunt esentiale in dieta femeilor. Din categorie fac parte broccoli, spanacul, varza si toate legumele cu frunze versi. Acestea aduc clorofila, un antioxidant esential, dar si vitamine si minerale.

Cacao cruda are capacitatea de a ameliora simptomatologia legata de menstruatie. In plus echilibreaza furtunile hormonale lunare ale femeilor si confera o stare de bine.

Iaurtul este si el un aliment obligatoriu in dieta femeilor. Contine calciu si protejeaza impotriva afectiunilor digestive si intestinale.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#dieta femeilor alimentatie, #alimente sanatoase femei , #alimente