10 alimente pentru par

Duminica, 06 Mai 2012, ora 16:27
5269 citiri
10 alimente pentru par
foto:webmed

Daca este sa vorbim despre alimente pentru par frumos, prima conditie este varietatea. Sampoanele promit marea cu sarea pentru par, dar adevaratele beneficii vin din nutrientii pe care ii consumi si din alimente.

Primul aliment si cel mai util pentru par frumos este somonul. Acesta aduce cea mai buna sursa de omega 3, proteine de calitate, vitamina B12 si fier, scrie webmd.com.

Legume vezi sunt utile pentru combinatia de vitamina A si C si care este in masura sa hraneasca si sa creasca rezistenta foliculilor de par. Legumele verzi previn caderea parului.

Fasolea uscata este un aliment ideal pentru parul frumos. Boabe de fasole au proteine care sustin mai ales firul de par lung, plus ca aduc fier, zinc si biotina. Biotina este un nutrient esential pentru rezistenta naturala a firului de par.

Nucile sunt o sursa perfecta de seleniu, iar parul frumos fara seleniu nu poate exista. In plus, nucile sunt bogate in grasimi santoase si zinc, care combinat cu seleniu este ideal pentru frumusetea firului de par.

Carnea de pui este o sursa ideala de proteine. Proteinele sunt secretul frumusetii, iar par frumos fara proteine nu exista.

Ouale sunt un alt aliment care face minuni pentru par. Contin vitamina B 12 ideala pentru stralucirea firului de par.

Cerealele integrale aduc un cumul de benefici, fiind o categorie de alimente pentru par frumos, pe de o parte proteine, pe de alta vitamine din grupul B.

Alimente pentru par sanatos sunt si fructele de mare si scoicile, marea lor calitate este aceea ca pot interveni in repararea firului de par si previn deteriorarea acestuia.

Morcovii intretin sanatatea si frumusetea pielii, dar au efecte similare si asupra firului de par.

Pentru par sanatos este recomandat consumul de lactate degresate, care aduc aportul esential de calciu pentru sanatatea si rezistenta firului de par.

Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
#alimentatie sanatoasa, #ingrijirea parului, #minerale si vitamine, #zinc sanatate , #alimente
Comentarii