5 alimente care iti induc starea de somn

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 18:15
7632 citiri
5 alimente care iti induc starea de somn

Asa cum exista alimente care, consumate seara, te impedica sa pui geana pe geana, exista unele care iti dau o stare naturala de somnolenta.

Conform Caring.com, de preferat sunt ciresele, bananele, painea prajita, terciul de ovaz si laptele caldut. O masa prea bogata iti va intrerupe somnul si va avea efecte pe termen lung asupra garderobei.

Cirese Proaspete sau uscate, ciresele sunt una dintre putinele surse naturale de melatonina, un hormon ce ce controleaza ceasul intern al organismului. Chiar si o tarta de cirese isi face efectul, cu conditia sa fie consumata cu o ora inainte de culcare. O poti lua cu tine la un drum lung, daca intentionezi sa dormi.

Banane Potasiul si magneziul relaxeaza natural muschii, iar bananele le contin pe amandoua. In plus, mai contin si amino acidul L- triptofan, care, dupa mai multe reactii, este convertit in serotonina si melatonina, ambele relaxand si chemandu-l pe Mos Ene.

Paine prajita Alimentele bogate in carbohidrati favorizeaza productia de insulina, care induce senzatia de somn. Aceasta, la randul ei, antreneaza secretarea serotoninei si a triptofanului.

Terciul de ovaz Chiar daca la noi nu este foarte popular, un bol de terci de ovaz stimuleaza insulina, ridicand nivelul zaharului din sange si facandu-te sa te simti somnoros. Ovazul este, de asemenea, bogat in melatonina, pe care multi oameni o iau sub forma de supliment pentru a adormi mai usor.

Lapte caldut Ca si bananele, laptele contine L-triptofan, care duce la eliberarea in organism a serotoninei. Chiar si calciul din lapte favorizeaza instalarea somnului.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#alimente insomnii, #alimente relaxare, #alimente masa seara, #alimente usoare seara, #alimente somnolenta , #alimente