5 superalimente pentru barbati

Duminica, 18 Aprilie 2010, ora 13:29
5567 citiri
5 superalimente pentru barbati

Asa cum din dieta unei femei n-ar trebui sa lipseasca, la modul ideal, carnea de bizon, tofu, papaya, spanacul sau varza, care raspund nevoilor specifice ale organismului feminin, exista alimente care raspund nevolilor organismului masculin.

Printre acestea, conform specialistilor chestionati de Reader's Digest, rosiile, stridiile, brocoli, untul de arahide si pepenele. De ce tocmai acestea?

Rosii

Barbatii care mananca multe rosii, sos de rosii sau chiar pizza bine garnisita cu sos de rosii isi micsoreaza considerabil riscul de cancer de prostata. Cel putin asa spun specialistii de la Harvard, care au studiat obiceiurile legate de alimentatie in cazul a peste 47.000 de barbati.

A reiesit ca cei care consumau rosii sau suc de rosii de doua pana la patru ori pe saptamana prezentau un risc cu 35% mai mic de a se imbolnavi de cancer la prostata, comparativ cu cei care le consumau mai rar sau deloc.

Licopenul, un carotenoid continut din plin de rosii, pare sa ofere acesta protectie. De mentionat este faptul ca pentru o buna absorbtie, licopenul trebuie gatit cu ceva grasime. Asa ca pizza e indicata, la fel ca si sosul facut in casa.

Stridii

Mitul spune ca stridiile sunt hrana dragostei, iar stiinta e intrucatva de acord. Doar doua sau trei stridii ofera intreaga cantitate recomandata de zinc, un mineral esential pentru functionarea normala a sistemului reproductiv masculin.

Deficientele din alimentatie sunt o parte din cauzele nivelului mic de testosteron in cazul mulotora dintre barbati. Iar o cantitate suficienta de zinc ar putea fi rezolvarea (11 mg pe zi e cantitatea recomandata pentru un barbat; mai mult de 40 mg pot fi chiar periculoase).

In cadrul unui experiment, 22 de barbati cu un nivel mic al testosteronului si o cantitate slaba a spermei au primit zinc zilnic, timp de 45 - 50 de zile. Atat nivelul testosteronului a crescut, cat si calitatea spermei.

Brocoli

Un recent studiu realizat la Harvard a aratat ca legumele din familia cruciferelor, cum ar fi brocoli, protejeaza de cancerul vezicii urinare, un tip de cancer care afecteaza de doua pana la trei ori mai multi barbati decat femei.

In cadrul cercetarii, alimentatia a 50.000 de barbati a fost monitorizata, descoperindu-se ca cei care consumau aceste legume de cinci ori pe saptamana aveau un risc cu 50% mai mic de a se imbolnavi in urmatorii 10 ani. Brocoli si varza par sa aiba cel mai pronuntat efect.

Unt de arahide

Daca iti doresti o inima sanatoasa, incepe-ti ziua cu o felie de paine prajita cu unt de arahide, spun cercetatorii de la Universitatea de Stat Pennsylvania. Desi bolile de inima ucid in mod egal femeile, cat si barbatii, cei din urma cad victime la o varsta mai putin inaintata.

In cadrul unui studiu, mai multi voluntari impartiti in doua grupe au fost supusi unor diete: una care sa coboare colesterolul, dar cu mai multi carbohidrati, si o alta cu un continut mai mare de grasimi (36%), bazata pe unt de arahide.

Dupa 24 de zile, ambele diete reusisera sa coboare colesterolul, insa cea de-a doua scazuse nivelul trigliceridelor fara a scadea colesterolul bun. In cazul primului regim, crescuse numarul trigliceridelor si scazuse nivelul colesterolului bun.

Pepene

Pana la varsta de 55 de ani, mai multi barbati sufera de presiune arteriala mare decat femei. Cercetarile arata ca alimentele in potasiu preintampina hipertensiunea si atacul cerebral.

Chiar daca nu exista reglementari legate de cantitatea zilnica de potasiu, specialistii de la Universitatea Tufts, in Boston, spun ca este nevoie de 2.000 de miligrame sau mai mult.

Pepenele, bogat in acest mineral, contine, intr-o singura felie mare 664 de mg, mai mult decat o banana sau o cescuta de suc de portocale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#alimente necesare barbati, #alimentatie barbati, #alimente prevenire boli barbati, #rosii cancer prostata, #pepene hipertensiune , #alimente