Adevarul despre marile pericole din mancarea si bautura ta

Sambata, 26 Octombrie 2013, ora 21:21
4572 citiri
Adevarul despre marile pericole din mancarea si bautura ta
Foto: Daily Mail

Internetul a contribuit la raspandirea unor informatii alarmante in legatura cu mancarea si bautura noastra.

Printre cele mai mari mituri referitoare la mancarea si bautura ta se numara orezul cu arsenic, indulcitorii artificiali din suc si somonul cu toxine in el, scrie Fox News.

Somonul crescut in ferme

In mediul virtual au aparut informatii conform carora in nordul Atlanticului ar exista somon cu bifenili policlorurati si dioxine in el. Intr-adevar, somonul crescut in ferme speciale in aceasta regiune a globului are o concentratie de contaminanti de pana la opt ori mai mare decat pestele din mediile salbatice.

Dioxina si bifenilii policlorurati sunt substante cancerigene, iar expunerea copiilor la ele poate duce la probleme neurologice. Totusi, beneficiile pentru sanatate oferite de somon sunt numeroase.

Expertul Walter Willett, de la Universitatea Harvard, sustine ca trebuie sa consumam somon fara teama de alte probleme, caci castigul pentru sanatate este mai important decat riscul unor boli.

Porumbul si soia modificate genetic

Aceste cereale au fost modificate genetic de americani pentru a omori insectele si a tolera ierbicidele. Din acest porumb se fac amidon, malai, sirop si ulei, ele gasindu-se in mancarea procesata.

Soia modificata genetic sa gaseste chiar si in branza tofu si in hrana animalelor a caror carne o mancam. Exista studii care arata ca asemenea produse pot duce la acumularea de kilograme nedorite si chiar la alergii.

Nu exista insa studii care sa arate ca oamenii pot avea asemenea probleme. Pericolul vine din alta parte. Fermierii sunt nevoiti sa foloseasca pesticide pentru a combate daunatorii care afecteaza culturile deoarece acestia s-au adaptat la substantele folosite.

Astfel, expunerea la pesticide a fost pusa in legatura cu probleme precum cele ale ochilor, pielii si chiar cancerul. Asadar, organismele modificate genetic nu sunt periculoase pentru noi. In plus, oamenii au si varianta de a consuma hrana organica.

Orezul cu arsenic

Planta care produce orezul absoarbe arsenicul din pamant. Acest element chimic poate da nastere unei boli precum cancerul. Autoritatile americane in domeniu (Food and Drug Administration) au spus insa ca nu exista dovezi care sa arate ca arsenicul este periculos pentru sanatate pe termen scurt. Specialistii recomanda evitarea hranei ambalate si incercarea unui inlocuitor precum orezul basmati.

Indulcitorii artificiali

Se spune de mult timp ca indulcitorii artificiali ne fac sa acumulam kilograme nedorite, insa ei sunt inofensivi in cantitate normala. O persoana ar trebui sa bea 17 cutii de suc cu indulcitori in compozitie pentru a depasi limita.

Descoperirile in privinta acumularii kilogramelor nedorite sunt intr-un stadiu preliminar, sustine Judith S. Stern, de la Universitatea din California, Davis, SUA. Asadar, cateva pahare de suc pe zi nu sunt chiar atat de periculoase pe cat se credea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mancare hrana alimente suc, #indulcitori artificiali orez somon, #arsenic boli afectiuni probleme , #alimente