Alimentatia si durerile de cap

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 18:09
12137 citiri
Alimentatia si durerile de cap

Cand o migrena te loveste din senin, deja stii ce ai de facut: stingi lumina, te intinzi in pat si iei o pastila. Sau te lamentezi, daca esti la munca, si duci pe picioare durerea de cap, ca n-ai incotro. Insa aceasta poate fi alungata in mod natural, daca ai inspiratia sa ai la tine alimentele potrivite.

Cartofi copti In cazul in care durerea ta de cap are o legatura si cu alcoolul, tratamentul cel mai potrivit este o portie de cartofi copti, explica un dietetician din New Jersey, citat de Woman's Day. Din moment ce alcoolul este un diuretic, el nu numai ca deshidrateaza, dar te face sa pierzi si electroliti, precum potasiul. Consuma, prin urmare, alimente care contin potasiu, pentru ca iti vor goni si dureaea de cap.

In mod surprinzator, un cartof copt, cu tot cu coaja, este cea mai bogata sursa de potasiu, continand nu mai putin de 721 de mg. Prin comparatie, o banana contine "doar" 467 de mg.

Pepene Deshidratarea este cea mai comuna cauza a migrenelor, dupa cum explica un nutritionist sin Laguna Beach, California. Asa ca in loc sa iei o pastila, apeleaza cu incredere la alimente bogate in apa, cum e pepenele. Apa continuta de fructe si legume include si minerale esentiale, precum magneziul, care amelioreaza sau previne durerile de cap.

La fel de bune ca si pepenele sunt castravetii, rosiile, dar si supele.

Cafea Remediu pentru durerile de cap de secole, cafeaua chiar ajuta, cu conditia sa fie consumata cu moderatie. "Alcoolul face ca vasele de sange sa se extinda, avand ca urmare durerile de cap. Din moment ce cafeina contracta vasele de sange, migrenele dispar", explica un specialist.

Din pacate, insa, prea multa cafea are efectul advers, licoarea fiind diuretica si deshidratandu-te si mai tare, ceea ce face ca durerea de cap sa se acutizeze.

Paine din cereale integrale, prajita Persoanele aflate in cura de slabire sunt predispuse la durerile de cap din cauza consumului mic de carbohidrati. Lipsa depozitelor de glicogen, principala sursa de energie pentru creier, predispune la acestea, dar si la pierderile de lichid din organism, respectiv la deshidratare.

Asa ca, data viitoare cand te doare capul, cauta carbohidratii sanatosi, cum ar fi painea din cereale integrale, ovazul, fructele si iaurtul. Nu numai ca-ti vor face durearea de cap sa dispara, dar iti vor schimba cat ai clipi si starea de spirit, pentru ca favorizeaza secretia serotoninei.

Migdale Dupa cum a aratat un studiu, magneziul continut de migdale previne durerile de cap, relaxand vasele de sange. Cei care sunt familiarizati cu migrenele ar trebui sa urmeze o dieta bogata in magneziu, spun expertii. Asta presupune mai multe banane, caise deshidratate, avocado, migdale, orez brun, legume si seminte.

Picant mancarea picanta, indiferent ca e vorba de salsa sau ardei iute, amelioreaza rapid migrenele, mai ales daca acestea sunt cauzate de congestia sinusurilor. Caile respiratorii vor fi mai putin tensionate, durerile de cap ameliorandu-se.

Iaurt Cand capul iti e greu, organismul e in mare nevoie de calciu. Creierul depinde de calciu pentru a functiona eficient. Asigura-te ca ai parte de indeajuns de multe alimente care constin calciu, de preferat fara adaos de zahar si, eventual, probiotic.

Seminte de susan Pot fi adaugate, practic, in orice, ele venind cu un bagaj nutritional considerabil. Bogate in Vitamina E, care ajuta la echilibrarea estrogenului, semintele de susan te ajuta sa previi mai ales migrenele care vin o data pe luna, in perioada critica. Semintele de susan sunt si bogate in magneziu, asa ca durerile de cap sunt combatute pe doua fronturi.

Salata de spanac Mai multe studii au aratat ca spanacul scade tensiunea, prevenind mahmureala si ameliorand migrenele. Asa ca inlocuieste salata cu spanac, cand simti ca durerile iti dau tarcoale.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#alimente dureri cap, #amiorare migrene, #mancare dureri cap, #alimentatie deshidratare, #mahmureala dureri cap , #alimente