Alimente bogate in calciu, recomandate in cura de slabire

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 09:33
14495 citiri
Alimente bogate in calciu, recomandate in cura de slabire

Foarte multe persoane sunt convinse ca doar laptele si produsele lactate au calciu in compozitia lor, insa acest lucru nu este adevarat.

Dieta exclusivista, bazata doar pe aceste produse, este intr-adevar stresanta, o adevarata pedeapsa, de aceea e bine sa cunosti si alte alimente care contin calciu.

Alimentele bogate in aceasta substanta te ajuta, in primul rand, sa ai un sistem osos puternic si ferit de osteoporoza la maturitate.

In plus, iti ajuta organismul sa arda mai eficient grasimile, scad colesterolul si tensiunea, intaresc inima si au efect calmant.

Trebuie stiut ca, mai ales la femei, lipsa calciului din organism creste riscul de osteoporoza dupa menopauza. Iata ce alimente bogate in calciu ar trebui sa consumi daca ai hotarat ca vrei sa scapi de grasimi si, in acelasi timp, sa te mentii sanatos.

Legumele cu frunze verzi, bogate in calciu, sunt salata, spanacul si urzicile. Si, cum primavara este aproape, foarte curand le poti gasi pe tarabele din piata, care se pot consuma in mancare gatita, ceai sau sub forma de suc.

Portocalele, cele mai iubite, dar si cele mai consumate citrice, contin o cantitate apreciabila de calciu si se recomanda in curele de slabire. Pot fi consumate ca atare sau sub forma de suc, simplu ori in combinatie cu suc de alte citrice.

Un pahar de suc de portocale dimineata inseamna energie, buna dispozitie, chef de viata, spor in activitatea pe care o desfasori, putere de concentrare si de memorare. In plus, datorita vitaminei C, portocalele intaresc imunitatea si devii mai rezistent la bolile sezonului rece.

Migdalele, in afara de faptul ca au in compozitie vitamina E, ideala pentru o piele sanatoasa, catifelata si curata, contin si calciu din belsug. Pot fi servite dimineata, la micul dejun, in bolul de cereale sau intre mese, drept gustare, nu mai mult de o mana, dar suficiente cat sa-ti ofere doza zilnica de calciu, necesara pentru functionarea in bune conditii a organismului.

Fasolea nu trebuie desconsiderata si tratata doar ca o mancare a saracului. Leguma este foarte bogata in fibre alimentare, ceea ce asigura o digestie buna, in proteine, dar si in calciu. Fasolea poate fi gatita in foarte multe feluri. La noi, la romani, in perioada posturilor, fasolea este aliment de baza.

Varza, ca si suratele ei, conopida si broccoli, contine mult calciu, dar si vitaminele A si C, fibre alimentare si este saraca in calorii. In zilele noastre, poti consuma varza proaspata, indiferent de anotimp, o gasesti in piata sau la supermarket-uri, sau varza murata, sub forma de salata.

Sardinele pot fi, de asemenea, o sursa ieftina, la indemana si sanatoasa de calciu, 120 de grame de sardine continand 440 mg de calciu, adica de doua ori mai mult decat 200 ml de lapte. Specialistii recomanda ca sardinele sa se manance cu tot cu oase unde este stocata cam 50% din cantitatea de calciu.

Sa avem sanatate!

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#alimente bogate calciu, #surse calciu, #alimente care contin calciu, #suc de citrice, #alimente bogate calciu cura slabira, #calciu cura slabire , #alimente