Alimente care combat efectele neplacute ale anotimpului rece

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 13:48
3735 citiri
Alimente care combat efectele neplacute ale anotimpului rece

Lumina mai putina, frigul, diferentele prea mari de temperatura dintre zi si noapte, ca in perioada pe care o traversam acum, dar si deficitul de vitamine, minerale si fibre alimentare, cauzat de alimentatia haotica, nesanatoasa, slabesc si dezechilibreaza organismul, expunandu-te mult mai usor la bolile de sezon.

Astfel, carenta de zinc din organism, necesar pentru un sistem imunitar sanatos, face sa racesti mai des si mai usor. Zincul intareste rezistenta naturala a organismului si reduce simptomele racelii, daca aceasta deja s-a instalat. Zincul poate fi procurat printr-un consum constant de nuci, alune, oua, carne de pasare, seminte, peste, drojdie de bere.

Daca te simti obosit, in ciuda faptului ca dormi suficient, adica cele sapte - opt ore din noapte, s-ar putea sa fie vorba de lipsa de magneziu, esential pentru buna functionare a muschilor si nervilor. Magneziul poate fi procurat din legume de culoare verde inchis, cartofi, sfecla rosie si fructe, precum banane, smochine, curmale, nuci si migdale.

Lipsa fibrelor alimentare din organism ingreuneaza tranzitul, asta insemnand constipatie, adica mai multe toxine in organism. Constipatia duce la migrene, insomniii, iritabilitate nervoasa, schimbari bruste de dispozitie.

O alimentatie echilibrata din care sa nu lipseasca fructele, legumele si cerealele integrale te poate scuti de multe neplaceri care, de fapt, formeaza un lant, o neplacere decurgand dintr-o alta.

Multe persoane cred ca organismul are nevoie de lichide numai vara, lucru total gresit. Indiferent de anotimp, trebuie consumate lichide suficiente atat pentru dezintoxicarea permanenta a organismului, cat si pentru buna lui functionare.

Dezintoxicarea, esentiala

Pentru dezintoxicarea organismului, permanent necesara, indiferent de anotimp, bea apa, plata sau de izvor, si mai putin apa minerala. Ceaiul din plante medicinale, mai ales cel de papadie, este de asemenea recomandat, oricand si oricui, si nu numai in caz de boala.

Sucurile de fructe si legume, adevarate bombe de vitamine, minerale si fibre alimentare sunt, de asemenea, recomandate in dieta zilnica pentru puterea lor de curatare a organismului.

In perioada sezonului rece, multe persoane se plang ca nu se pot concentra la ceea ce au de facut zilnic. Tot ce se poate, si asta e din cauza ca lumina naturala, destul de putina in anotimpul rece, face ca vitamina D sa fie produsa de organism in cantitate insuficienta. In acest caz se recomanda consum de peste gras, ficat, oua si branza.

Chiar daca e frig si ziua e innorata, cum sunt mai toate zilele iarna, iesi din casa, fa plimbari scurte, in acest fel oferindu-i organismului si putina miscare de care zilnic are nevoie ca sa functioneze normal.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente recomandate iarna, #dezintoxicare dieta , #alimente