Alimente care iti accentueaza starea de anxietate

Marti, 27 August 2013, ora 13:39
7262 citiri
Alimente care iti accentueaza starea de anxietate
Foto: news.com.au

Multi oameni sunt afectati de anxietate. Aceasta stare consta intr-o grija continua, care afecteaza corpul si creierul in aceeasi masura.

Anxietatea este adesea considerata o reactie a corpului la problemele pe care oamenii le intampina la locul de munca sau in familie, insa si dieta poate inrautati situatia, scrie news.com.au. Iata mai jos cateva alimente de care nu ar trebui sa abuzezi, pentru a-ti asigura linistea.

Cofeina

Cafeaua si bauturile energizante iti pot influenta starea psihica. Efectele secundare ale excesului de cofeina includ tremuraturi, palpitatii ale inimii, probleme cu somnul si anxietate, spune doctorul specialist Jared Brown. Solutia pentru cei sensibili la cofeina o reprezinta ceaiul sau cafeaua fara cofeina.

Sarea

Excesul de sare poate conduce, de asemenea, la probleme legate de anxietate. Din cauza ei, tensiunea arteriala creste, iar inima functioneaza mai greu. Raspunsul corpului consta in eliberarea unui hormon al stresului denumit adrenalina.

Cei pentru care gustul e cel mai important pot opta pentru condimente si adaosuri din plante, in defavoarea sarii de bucatarie.

Zaharul

Zaharul contine fructoza, aceasta putand duce la cresterea exponentiala a unui hormon al stresului denumit cortizol. O cercetare facuta la Universitatea Princeton arata ca el provoaca dependenta.

Si lipsa zaharului din dieta poate provoca anxietate in cazul unor oameni. Zaharul trebuie redus treptat din alimentatie, eliminarea sa brusca nefiind de dorit.

Alcoolul

Ca si cafeaua, alcoolul duce la eliberarea de adrenalina in corp, ceea ce provoaca accelerarea batailor inimii. Cei care consuma vin trebuie sa incerce sa il combine cu apa minerala sau sifon.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#alimente anxietate, #cauze anxietate, #dieta batai neregulate inima, #anxietate alimentatie , #alimente