Alimente care iti energizeaza corpul

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 23:02
4375 citiri
Alimente care iti energizeaza corpul

Oamenii mananca pentru a primi energie care sa sustina functiile vitale ale organismului. Trebuie avuta foarte mare grija, insa, ce alimente alegi, caci unele te fac sa te simti mai plin de viata, in timp ce altele parca mai mult te molesesc si iti fac organismul sa munceasca pentru a le digera, fara sa-i ofere beneficii in ceea ce priveste sanatatea.

Ehow iti recomanda cateva alimente care au darul de a reface instantaneu depozitele de energie.

Fasolea

Indiferent de ce fel de varietate este, fasolea reprezinta o sursa excelenta de proteine, carbohidrati complecsi si fibre. In plus, aceasta nu este nici scumpa, asa ca orice buzunar si-o poate permite.

Carbohidratii ofera energie, iar dintr-o jumatate de cana de fasole gatita poti obtine 25 de grame, ceea ce inseamna cam 10% din doza zilnica recomandata. Fasolea ajuta la construirea tesutului muscular, dand o stare de alerta si alungand oboseala.

Orezul

Orezul brun contine substante care ajuta la scaderea nivelului colesterolului. O cana are in jur de 45 de grame de carbohidrati, ceea ce inseamna aproximativ 20% din doza recomandata. Orezul este o hrana completa, care ofera si proteine, fibre, minerale si vitamine. Este foarte important sa fie consumat cat mai putin procesat cu putinta.

Terciul de ovaz

Ovazul este hranitor si majoritatea persoanelor il consuma dimineata, la micul dejun. Si el are carbohidrati buni, complecsi, care nu provoaca balonare, crescand viteza de functionare a metabolismului si performantele fizice. Ovazul este bogat in fibre, care ajuta la o mai buna digestie, la reducerea presiunii sanguine si la micsorarea riscului de infarct.

Fructele

Fructele reprezinta o sursa excelenta de fibre si zahar natural, care ofera atat sanatate, cat si energie. Ele au destul de multi carbohidrati, dar si vitamine precum C, A sau potasiu ori fier. O dieta bogata in fructe regleaza presiunea sanguina si micsoreaza riscul de infarct sau cancer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#alimente enrgizare organism, #alimente energie corp, #mancare energizanta , #alimente