Alimente care iti hranesc frumusetea din interior

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 18:12
4344 citiri
Alimente care iti hranesc frumusetea din interior

In loc sa mergi la magazin si sa cauti in permanenta cel mai nou exfoliant si cea mai buna crema antirid, mai bine fii mai atent cu ceea ce ai in frigider, caci sigur ai acolo adevarate comori pe care nu stii sa le valorifici.

Este destul de usor si putin costisitor sa iti imbunatatesti aspectul fizic, sa-ti ajuti ochii sa fie mai luminosi, parul mai stralucitor si pielea mai radioasa. Iata alimentele care te pot ajuta sa-ti imbunatatesti infatisarea, conform Askmen:

Spanacul

Spanacul este cunoscut de cei mici din desenele cu Popeye, multe generatii fiind convinse sa-l incerce macar, pe motiv ca vor deveni mai puternice si sanatoase. Adevarul nu este deloc departe, caci spanacul este bogat in luteina si zeaxantina, care, printre altele, contribuie la mentinerea unui alb al ochilor curat.

Leguma este buna pentru salate, sosuri, iar continutul sau ridicat de fier o face sa fie un companion bun pentru carnea rosie. Fie ca este crud sau fiert, spanacul poate fi asortat si cu branza, fie ea chiar cu mucegai.

Oua

Aceste surse de energie devin adesea cea mai usoara modalitate de a-ti face rost de o cina, fiind foarte usor de preparat. Ele sunt bogate in fier, care previne caderea parului, si in sulf, care ajuta la netezirea podoabei capilare.

Pana si pizza devine o optiune mai sanatoasa daca ea combina puterea spanacului cu cea a oualor. Incearca sa pui peste blatul deja cumparat si niste sos de rosii, niste parmezan, pentru gust, si piper negru, tinand la cuptor pentru 10 minute, pana cand pizza va deveni aurie.

Bananele

Banana este un aliment care mentine elasticitatea pielii. Incearca sa faci un mic test: ciupeste cativa amici de pielea de la incheietura mainii, bineinteles dupa ce ii pui in garda. Cu cat aceasta revine mai usor la forma initiala, cu atat inseamna ca este mai elastica. Fumatul si alte obiceiuri nocive distrug celulele, dar potasiul din banane ajuta la prevenirea imbatranirii, amliorand raul facut.

Daca vrei un desert pe cinste, taie o banana in doua, pune niste vanilie pe ea si inghetata de ciocolata de cea mai buna calitate, niste sos de ciocolata, putin iaurt, o lingurita de miere si apoi presara niste alune macinate sau cirese amare. Cu siguranta iti lasa gura apa doar atunci cand te gandesti; papilele tale gustative iti vor multumi.

Varza rosie

Varza rosie este plina de sulf si iod, aceste doua elemente curatandu-ti corpul pe interior, ceea ce este foarte important pentru ca te ajuta sa scapi de toxine, fapt ce se va reflecta si la nivelul epidermei. Daca suferi de acnee, este indicat sa consumi aceasta leguma, care este foarte buna si atunci cand este murata.

Ia o varza rosie si tai-o in 4, adauga doua parti de otet alb si o parte de zahar, plus o frunza de dafin si alte cateva mirodenii. Lasa apoi sa se raceasca si pastreaza la frigider, consumand din ea atunci cand ai pofta.

Sfecla

Sfecla este un aliat de incredere atunci cand vine vorba de aspectul unei persoane, continand betaina, un agent bioactiv care ajuta la procesarea mai rapida a grasimilor. Sucul sau contine si o forma de clorina, care ajuta digestia.

Cea mai buna modalitate de a consuma leguma este in stare cruda, cat mai putin procesata. Poti adauga si cate o lingura sau doua de suc de sfecla la orice alta salata.

Ulei de samburi de strugure

Aces tip de ulei este de un galben auriu si poate fi adaugat peste salate si painea italiana. Este uti;lizat in cosmetice pentru catifelarea si infrumusetarea pielii, fiind bogat in vitamina E, care reduce ridurile.

Nu costa foarte mult si se gaseste in farmaciile naturiste. Are un punct de ardere decent, asa ca se poate gati cu el, dar cel mai bine este sa fie folosit ca atare.

Curcanul

Poate ca treci cu vederea peste aspectul unghiilor, dar o femeie cu adevarat sexy nu ar face acest lucru. Si barbatii si femeile trebuie sa aiba grija de acest detaliu. In primul rand ai grija sa bei destula apa, sa consumi suficiente proteine, sa mananci cat mai multe si mai variate fructe si legume, in special cele colorate, iar o supa de curcan nu ar strica din cand in cand. Daca adaugi si ardei iute in ea, vei beneficia si de efectul benefic al endorfinelor.

Guava

Ultimul element de pe lista ta cu alimente de care nu trebuie sa uiti este guava, care este bogata in antioxidanti ce protejeaza organismul de radicalii liberi si previn distrugerea pielii, astfel incat sa nu imbatranesti prematur.

Nici macar nu trebuie sa mananci acest aliment daca nu iti place, fiind suficient sa-l zdrobesti putin si sa aplici sucul pe fata, gat, maini si alte zone sensibile si expuse ale pielii.

Guava este bogata si in vitamina C, avand o cantitate de 5 ori mai mare decat o portocala. Cea mai buna modalitate de a o consuma este in salate sau intr-un suc, alaturi de niste zeama de lamaie.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#alimente frumusete, #alimente piele, #alimente par frumos, #alimentatie frumusete , #alimente