Alimente care provoaca dependenta

Joi, 20 Noiembrie 2008, ora 08:25
4898 citiri
Alimente care provoaca dependenta

Oricat de mult ne-am dori sa avem un corp de invidiat, trebuie sa intelegem cat de importanta este alimentatia noastra si in ce proportie trebuie mancat fiecare produs in parte.

Astfel, trebuie sa evitam alimente care duc la ingrasare rapida si care duc la dependenta, scrie mirror.co.uk.

Care sunt alimentele care provoaca dependenta?

Ciocolata. Aceasta are un efect psihologic, fiind substitutul sentimentelor de iubire si recunostinta. Modificarile produse de ciocolata in creierul uman sunt similare cu cele aparute odata cu administrarea unui drog.

De aceea, ciocolata trebuie consumata in cantitati foarte mici si doar ca desert.

Zaharul si produsele de patiserie. Acestea provoaca o dinamizare a functiilor organismului si determina aparitia senzatiei de satietate.

De aceaa nu trebuie sa treceti peste principalele mese ale zilei, inlocuindu-le cu asfel de produse. Mul mai utile sunt batoanele proteinice servite in loc de gustari.

Chipsurile. Consumate in exces, chipsurile si snacksurile pot provoca aparitia bolii Alzheimer, deoarece o substanta prezenta in acest tip de alimente distruge celulele creierului.

Dependenta de chipsuri este data in special de ingredientele adaugate, cum ar fi uleiul si mirodeniile, colorantii sintetici si aromele artificiale.

Painea si produsele fainoase. Desi medicii sutin ca painea nu reprezinta un pericol, ci din contra are o actiune binefacatoare, pericolul instalarii dependentei apare in urma consumului in exces sau necontrolat.

Pentru a elimina painea sau a diminua consumul acesteia, trebuie micsorate progresiv portiile.

”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
Trei militari ruși înspăimântați, pe care comandanții lor i-au abandonat în tranșeele de lângă o centură forestieră, au înregistrat un videoclip. În momentul înregistrării,...
Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Nouăzeci la sută dintre probele de proteine animale și vegetale au fost testate pozitiv pentru microplastice, fragmente polimerice mici care pot varia de la mai puțin de 5 milimetri până la...
#alimente, #dependenta, #ciocolata, #chipsuri, #paine , #alimente