Alimente care scad libidoul - 9 amenintari reale

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 18:15
38793 citiri
Alimente care scad libidoul - 9 amenintari reale

Asa cum exista alimente recomandate pentru cresterea apetitului sexual, la fel putem vorbi si despre cele care au exact efectul invers. Tot ce trebuie sa facem este sa stim cum ne poate afecta consumul anumitor produse si cum influenteaza ele secretia hormonilor implicati in stimularea dorintei sexuale.

Citeste mai jos cateva informatii despre 9 alimente care, conform Real Beauty, scad libidoul, afectand considerabil viata sexuala.

Zahar

Produsele cu prea mult zahar duc la o crestere brusca si la o cadere imediata a nivelului zaharului din sange, proces ce scade si valorile testosteronului. Cum acest hormon afecteaza in mod direct dorinta de a face sex, alimentele cu prea mult zahar pot scadea si libidoul.

Alimente prajite

Grasimile trans din mancarurile prajite scad nivelul testosteronului si afecteaza in mod negativ calitatea spermei. In loc de cartofii prajiti, incearca-i pe cei copti. Acestia cresc nivelul de dopamina, numit si hormonul dorintei.

Menta

Mentolul produs de menta are un efect de racire asupra organismului, scazand si apetitul sexual. Asadar, daca il foloseai pentru reimprospatarea respiratiei, renunta si alege in schimb ghimbirul, un cunoscut condiment afrodiziac.

Alcool

Chiar daca un pahar de bautura alunga inhibitiile, consumul regulat de alcool cauzeaza o reactie chimica care afecteaza sistemul nervos si inhiba producerea testosteronului. Tocmai de aceea, alcoolicii sau cei care consuma alcool in cantitati mari se confrunta deseori si cu disfunctii erectile.

Gin cu tonic

Gustul amarui al ginului este dat de chinina, un compus chimic natural, extras din scoarta arborelui de chinina. Aceasta substanta este cunoscuta si ca analgezic natural. Ei bine, tocmai acest efect suprima activitatea hipotalamusului, zona creierului care regleaza hormoni importanti, cum ar fi, de exemplu, testosteronul.

Cafea

Potrivit nutritionistului Cynthia Pasquella, citata de Real Beauty, consumul de cafea poate fi un factor de stres pentru organism, ducand la scaderea cortizolului si cauzand dereglari hormonale grave. De aici pana la probleme ale libidoului nu este decat un pas.

Lemn dulce

Lemnul dulce este o planta folosita deseori sub forma de ceai pentru efectele calmante pe care le ofera. Cu toate astea, lemnul dulce poate fi vazut ca o arma cu doua taisuri daca ne gandim la faptul ca are puterea de a reduce stresul, insa contine si un ingredient activ care scade nivelul de cortizol si de testosteron. Asadar, gaseste o alta forma de a scapa de stres.

Fulgi de ovaz

La fel ca lemnul dulce, fulgii de ovaz amelioreaza stresul, dar scad libidoul. Consumul de fulgi de ovaz creste serotonina, un hormon care atenueaza stresul, dar care scade dorinta sexuala.

Soia

Desi un foarte bun substitut pentru carne, soia afecteaza negativ apetitul sexual al barbatilor. Produsele din soia contin fitoestrogeni care pot cauza disfunctii erectile sau chiar probleme de fertilitate.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#alimente care scad libidoul, #alimente scadere pofta de sex, #apetit scazut sex cauze, #fara chef sex solutii, #dieta apetit sexual , #alimente