Alimente care te ajuta sa faci fata neplacerilor menopauzei

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 17:38
6192 citiri
Alimente care te ajuta sa faci fata neplacerilor menopauzei

N-ar fi perfect ca medicul tau sa-ti recomande ciocolata si vin rosu pentru a trece mai usor peste simptomele menopauzei? Din pacate, insa, femeile care ajung la menopauza au trait indeajuns de mult pentru a sti ca lucrurile nu functioneaza asa.

Bufeurile, pielea mata, fara stralucire, pierderile de memorie, flatulenta sunt numai o parte din alaiul cu care menopauza vine. Exista insa si cateva alimente - in niciun caz ciocolata si vin - care pot avea ac de cojocul lor, conform Care2.

Soia Studii recente au aratat ca femeile de varsta mijlocie care consumau macar 2 produse din soia pe zi aveau inima si oasele mai sanatoase. Proteinele din soia fac pielea mai frumoasa, dar si parul sau unghiile. Tot produsele din soia fac bufeurile mai putin frecvente.

Peste gras Studiile au aratat ca persoanele de varsta mijlocie care consumau acizi grasi omega 3, care se gasesc din plin in pestele gras, se descurcau mult mai bine la testele de memorie. Daca somonul, tonul sau sardinele nu te incanta, exista si suplimentele de ulei de peste.

Ceai verde Bogat in antioxidanti, ceaiul verde este excelent pentru oase si inima. Cercetarile au aratat ca numai cateva cescute pe zi scad riscul de atac cerebral cu 69%. In plus, vei face si ceva miscare facand dese excursii la toaleta.

Mai usor cu sosul picant Daca te confrunti cu bufeurile, atunci e cazul sa scoti din alimentatie mancarea picanta si cafeina. Concentreaza-te pe fructe si legume si nu te duce la culcare cu stomacul plin.

Evita fasolea si legumele verzi Daca de o vreme te confrunti si cu flatulenta, un alt dar de la Mama Natura pentru femeile de varsta mijlocie, evita alimentele care produc gaze, cum ar fi legumele verzi si fasolea. Fereste-te, de asemenea, si de bauturile acidulate, care au acealsi efect.

Apa, obligatorie Mai ales in acaesta etapa a vietii apa trebuie sa fie suficienta. 6 - 8 pahare pe zi te vor ajuta sa iti pastrezi pielea supla si stralucitoare. Tot apa te ajuta sa eviti crampele si constipatia.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#ameliorare simptome menopauza, #menopauza regim, #alimentatie menopauza, #bufeuri , #alimente