Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alimente care te ajuta sa slabesti

Luni, 24 Mai 2010, ora 15:54
7181 citiri
Alimente care te ajuta sa slabesti

Includerea anumitor alimente in dieta ta te poate ajuta sa slabesti chiar daca acestea nu sunt unele foarte sarace in calorii. Un studiu realizat in cadrul Universitatii din Toronto a aratat ca femeile care tin regimuri stricte pentru a slabi isi cenzureaza atat de mult poftele culinare incat, la un moment dat, sfarsesc prin a manca in exces produsele de la care s-au abtinut atat de drastic.

De aceea, dupa cum arata allure.com, este mai important sa stii ce sa mananci si nu neaparat de la ce sa te abtii.

1. Alimentele bogate in proteine

Un studiu publicat in "The Journal of Nutrition" a demonstrat ca o dieta bazata mai mult pe proteine decat pe carbohidrati ajuta la o scadere mai rapida in greutate.

Astfel, femeile care au mancat 120 de grame de proteine in fiecare zi si au facut miscare in mod regulat au pierdut, in medie, aproape 10 kilograme in patru luni, cu 3 kilograme mai mult decat cele care au facut acelasi efort fizic, dar au consumat carbohidrati in locul proteinelor (acelasi numar de calorii). In plus, au pierdut mai multe kilograme de pe abdomen.

Proteine "bune" vs proteine "rele"

Explicatia consta in faptul ca proteinele sunt digerate mai greu decat carbohidratii si, in consecinta, pastreaza si senzatia de satietate pentru mai mult timp. Unei femei care are 63 de kilograme ii sunt suficiente 70 de grame de proteine pe zi.

De asemenea, important este ca aportul cel mai mare de proteine sa fie adus organismului pe parcursul zilei si nu seara. Un ou are, spre exemplu, 6 grame de proteine, iar o ceasca cu iaurt degresat are 12 grame.

Surse bune de proteine sunt: carnea de pui, de peste, vita si porc, fasolea, iaurtul.

2. Ouale

Voluntarii care au mancat oua dimineata in loc de o franzela, care avea acelasi numar de calorii, pe langa alte alimente, au pierdut, in medie, 2,7 kilograme in opt saptamani, fata de 1,5 kilograme cat au slabit cei care au mancat franzela.

4 mituri despre oua

Explicatia nu a fost descoperita deocamdata, insa, in mod cert, cei are mananca oua dimineata consuma mai putine calorii pe timpul zilei. Atentie insa la colesterol, deoarece ouale pot duce la cresterea nivelului acestuia.

3. Grasimile

Desi grasimile sunt blamate in cele mai multe dintre diete, adevarul este ca acestea nu ingrasa mai mult decat o fac carbohidratii sau proteinele, atat timp cat nu sunt consumate in exces. Mai multi voluntari care si-au luat din grasimi 33% din totalul zilnic de calorii au slabit la fel de mult cu cei care au mancat doar 18% calorii din grasimi, din total.

Alimente care topesc grasimile

Grasimile sunt bune pentru ca, la fel ca si proteinele, te satura mai repede si pentru mai mult timp, prin eliberarea unor hormoni responsaibili cu satietatea. In plus, grasimile incetinesc absorbtia carbohidratilor in sange si deci ajuta la stabilizarea nivelului glicemiei si determina aparitia unor stari de buna dispozitie, care inlatura tentatia de a ceda poftelor sau dorintei de a manca in exces.

Majoritatea grasimilor trebuie sa fie insa nesaturate: masline si ulei de masline, nuci, legume si peste gras, cum ar fi somonul. Din grasimi saturate, continute in carne rosie sau unt spre exemplu, consuma cantitati mai mici - maxim 14 grame pe zi, la o dieta de 1.800 de calorii.

4. Apa

Apa nu numai ca are zero calorii, dar ajuta si organismul sa le arda. Daca nu bei suficienta apa, metabolismul tau va incetini. Cel mai indicat este sa bei intre 8 si 12 pahare de cate 230 de mililitri, pe zi. De preferat este si sa bei un pahar, doua inainte de masa, pentru a manca mai putin.

4. Supele

Mai multe cercetari au demonstrat ca un castronel de supa inainte de masa te ajuta sa iti tii apetitul sub control. Femeile care mananca supa reduc numarul de calorii consumat ulterior cu 20%.

5. Fructele

Acestea contin apa si fibre, fara a aduce un aport prea mare de calorii organismului, daca nu sunt mancate in exces. Mare atentie insa! Nu trebuie sa consumati suc de fructe daca vreti sa slabiti deoarece acesta are foarte multe calorii fata de fructul in sine (un pahar de suc este obtinut din cel putin cateva fructe), plus ca este privat de o mare parte din cantitatea de fibre. Fructele care ajuta cel mai mult sunt grepfrutul (o jumatate inainte de fiecare masa) sau un mar de marime medie, curatat de coaja, cu 15 minute inainte de masa.

Sucurile de fructe: care sunt bune si care nu

6. Salatele

Dupa ce mananci aproximativ trei cesti dintr-o salata saraca in calorii, consumul ulterior de hrana scade cu aproximativ 12%. Trebuie sa fii insa foarte atenta la salate deoarece pot fi inselatoare. Daca alegi ingrediente destul de consistente la care mai adaugi si un sos gras, o salata poate sari de 500 de calorii.

7. Cerealele

Acestea sunt ideale pentru micul dejun deoarece au un continut ridicat de fibre si ajuta la tinerea in frau a apetitului. In plus, sunt indicate si pentru o gustare de dupa cina, in cazul in care nu poti sari peste. Nu manca insa mai mult de o ceasca de cereale (care sa fie neindulcite) peste care sa adaugi doua treimi de ceasca de lapte degresat.

8. Fibrele

Cel mai indicat este sa consumam intre 20 si 30 de grame de fibre pe zi, insa cei mai multi dintre noi consuma abia jumatate. Cele mai bune surse de fibre sunt cerealele integrale (paine, paste), orezul brun si fructele nedecojite.

Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#alimente slabit, #alimente cura slabire, #mancaruri bune slabit, #sfaturi slabit , #alimente