Alimente care te fac sa mirosi urat

Joi, 09 Mai 2013, ora 13:12
18737 citiri
Alimente care te fac sa mirosi urat
Foto: Shine

Ceea ce mananci poate afecta in mod direct si radical felul in care mirosi. Iar dusul de dimineata si deodorantul nu prea functioneaza, pentru ca exista alimente care, pur si simplu, te fac sa mirosi urat.

In unele cazuri iti miroase urat respiratia, in altele transpiratia si secretiile capata izuri extrem de neplacute.

Alimentele care contin sulf sunt primele in aceasta categorie, pentru ca in cursul procesului de metabolizare rezulta substante cu miros intens.

Nu doar ceapa si usturoiul

In categoria alimentelor bogate in sulf (toate foarte sanatoase si utile organismului) se afla usturoiul, conopida, broccoli, varza si sparanghelul. Partea buna este ca aceste mirosuri indeparteaza tantarii si capusele.

Toate alimentele care contin sulf vin la pachet si cu o serie de antioxidanti pretiosi care combat si previn cancerul si care organismul uman sa scape de toxine, scrie Shine.

Ce poti face pentru a preintampina aceasta problema? Fierberea legumelor la aburi elimina mirosul. Combinarea acestora cu anumite condimente face ca "aromele" neplacute sa dispara. Coriandrul, curcuma si chimenul lasa in urma un miros proaspat, chiar daca este vorba despre varza, usturori si sparanghel.

Bogata in sulf este si ceapa, dar aceasta se remarca printr-o aroma foarte persistenta, care se tramsite respiratiei, dar si secretiilor biologice. Vina este a uleiul picant din ceapa, care trece in sange si este eliminat prin respiratie si transpiratie.

Ceapa devine mai putin periculoasa din acest punct de vedere daca este folosita cruda in salata in care adauga ulei si otet. Aroma este mult atenuata. O alta solutie este sa freci ceapa tocata cu sare si apoi sa o storci pentru a indeparta sucul. Se pierd insa o mare parte din beneficiile acesteia.

Cum eviti gazele intestinale

Fibrele alimentare fac parte dintr-o dieta sanatoasa si trebuie incluse in alimentatie. Dar alimentele bogate in fibre determina acumularea de gaze intestinale, de la hidrogen, dioxid de carbon pana la metan, toate neplacut "parfumate".

Solutia este sa previi aceste acumulari consumand sufiecienta apa. Apa intra in fibre si nu mai lasa loc gazelor. Scapi si de mirosuri, scapi si de balonare.

Cafeaua este partenerul de dimineata. Stimuleaza sistemul nervos central si te pune in miscare. Insa este insa foarte acida, fapt care determina uscaciunea gurii. Lipsita de saliva, cavitatea bucala devine un mediu favorabil bacteriilor, vinovate de respiratia urat mirositoare.

Cum rezolvi problema? Bea apa dupa cafea, intodeauna, sau inlocuieste cafeaua cu ceai negru.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#alimente miros neplacut, #alimente sulf, #alimente miros urat, #alimente transpiratie miros , #alimente