Alimente ce ne ajuta sa ramanem sanatoase in orice conditii

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 08:02
5302 citiri
Alimente ce ne ajuta sa ramanem sanatoase in orice conditii

Nu traiesti tocmai niste timpuri in care sanatatea este foarte usor de pastrat. De aceea, trebuie sa fii foarte atenta la ce mananci, pentru a-ti ajuta corpul sa faca fata stresului si factorilor de risc intalniti zilnic in mediul inconjurator.

In secolul in care din ce in ce mai multi oameni mor din cauza cancerului si a bolilor de inima, Health vine in ajutor cu o lista de alimente care, consumate cu regularitate, vor deveni aliatii tai.

Afinele salbatice

Afinele salbatice sunt o adevarata comoara pentru orice femeie ce doreste sa ramana cat mai mult timp tanara. Cercetatorii sustin ca acestea previn pierderea memoriei si reduc tensiunea arteriala. In plus, au un rol esential in prevenirea ridurilor, datorita antioxidantilor.

Cele salbatice sunt mai indicate, pentru ca detin cea mai mare concentratie de antioxidanti si, in plus, o cana de afine contine doar 80 calorii, asa ca le poti consuma fara sa te simti vinovata. Consuma, daca este posibil, intre o jumatate de cana si una intreaga pe zi, dar incearca pe cat posibil ca afinele sa fie salbatice. Le poti gasi la magazin congelate, atunci cand nu sunt disponibile in piata, direct adunate din padure.

Brocoli

Aceasta leguma aparent neinteresanta ascunde substante ce lupta cu cancerul. Bogat in vitaminele C si A, brocoli iti va potoli foamea cu mai putin de 30 calorii la fiecare portie. Primeste puncte considerabile datorita calciului, fibrelor, fierului, acidului folic si potasiului pe care le contine.

Servit crud sau fiert, acest aliment iti ofera un cocteil de vitamine si substante nutritive. Incearca sa-l consumi de minim doua ori pe saptamana.

Avocado

Este bogat in grasimi, dar nu trebuie sa te sperii asa usor, caci asta nu este intotdeauna un lucru rau. Acizii grasi mononesaturati ce se gasesc in avocado sunt buni pentru inima si ajuta la pierderea grasimii abdominale (care poate duce la boli de inima si infertilitate).

Avocado contine si cantitati mari de potasiu, magneziu, proteine si vitamine B6, E si K. Consuma intre un sfert si o jumatate de avocado zilnic.

Fasolea rosie

Fasolea in general este considerata inamicul dietelor, caci are destul de multe calorii. Dar fasolea rosie intra totusi in topul alimentelor sanatoase datorita antioxidantilor, proteinelor, mineralelor, fibrelor, dar mai ales a unui tip de amidon rezistent la degradare, toate gasite in aceasta leguma.

Amidonul are multiple calitati: arde grasimile mult mai rapid, confera senzatia de satietate, controleaza nivelul zaharului din sange si reduce riscul aparitiei cancerului. Consuma in jur de 3 portii de fasole rosie pe saptamana si incepe usor-usor pentru a evita eventualele balonari.

Uleiul de masline

Nu se putea ca acesta sa lipseasca din topul alimentelor sanatoase. O adevarata marca a zonei mediteraneene, el combate imbatranirea, dar este bun si pentru functionarea creierului.

Un studiu recent realizat in Columbia arata ca ajuta atat impotriva combaterii Alzheimerului, cat si a usoarelor momente de confuzie din timpul zilelor stresate.

In plus, studii mai recente din Spania il descriu ca un element ce lupta cu cancerul la san, asa ca il poti folosi pentru a inlocui alte grasimi. De exemplu, foloseste-l pe paine, in loc de unt, si la gatit, in locul altor uleiuri. Consuma in jur de doua linguri pe zi.

Ceaiul verde

Aceasta bautura previne cancerul, bolile de inima, dementa, diabetul si accidentele cerebrale. In plus, daca bei 4 cani pe zi, vei scapa de 80 calorii.

Ciocolata neagra

Ciocolata este un aliment pe care nu ai cum sa nu il iubesti, iar el iti ofera in schimb numai beneficii. Este bogat in antioxidanti si previne atacul cerebral si bolile de inima. Este plin de magneziu, mangan, cupru, zinc si fosfor, toate extrem de importante pentru sistemul osos.

Studiile arata ca ciocolata hidrateaza pielea, scade tensiunea arteriala si ajuta mintea sa functioneze mai bine. Ca sa nu mai vorbim de placerea pe care o ofera consumul de ciocolata. Pentru rezultate vizibile, consuma in jur de 10 grame in fiecare zi.

Nucile

Proteine, vitamine, minerale si omega 3, iar lista poate continua. Daca vei consuma o mana de nuci pe zi, creierul tau va functiona mai bine, nivelul colesterolului va scadea, vei dormi mai linistit, stresul va parea mult mai mic si vei preveni, fara sa stii, cancerul si bolilor de inima. Este suficient sa consumi in jur de 12 jumatati nuci zilnic pentru o eficienta maxima.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente sanatoase, #produse sanatoase, #alimente benefice, #sfaturi mancare, #ulei de masline, #avocado beneficii, #brocoli sanatate , #alimente