Alimente cunoscute drept diuretice naturale

Luni, 28 Martie 2011, ora 22:04
20218 citiri
Alimente cunoscute drept diuretice naturale
Foto: Buzzle

Dieta cu alimente cunoscute drept diuretice naturale este recomandata persoanelor care sufera de edem, boli de inima, hipertensiune arteriale si tulburari renale sau hepatice.

Retentia apei in organism este la fel de daunatoare precum deshidratarea si apare de obicei la persoanele care sufera de boli la inima, rinichi si ficat, sciatica si hipertensiune arteriala.

Se poate produce si din cauza lipsei de vitamina B sau de proteine si amino-acizi. Diureticele sunt substantele care ajuta la eliminarea excesului de apa din organism prin urina si sunt fie sintetice, fie naturale.

Diureticele naturale sunt mult mai sigure si nu au efecte secundare, aminteste Buzzle. Sparanghelul, de exemplu, contine o sustanta chimica numita "asparigina", care promoveaza eliminarea eficienta a deseurilor din organism prin imbunatatirea functionarilor rinichilor.

Otetul de mere mentine un nivel optim de potasiu in organism.

Rosiile reprezinta o sursa bogata de vitamina C, care imbunatateste metabolismul si ajuta organismul sa elimine fluidele in exces.

Usturoiul contine uleiuri de mustar, care au proprietati de curatare. De asemenea, acestea descompun grasimile si ajuta organismul sa scape de ele.

Sucul de coacaze rosii ajuta in mentinerea nivelului pH-ului urinei, o dilueaza si ajuta in cresterea frecventei urinarii. De asemenea, sucul de coacaze rosii imbunatateste functionarea rinichilor.

Cum sa te feresti de infectiile urinare

Varza de Bruxelles ajuta la curatarea organismului si stimuleaza buna functionare a rinichilor si a pancreasulul.

Ovazul contine diocid de siliciciu, cunoscut ca o substanta diuretica naturala.

Frunzele de papadie sunt bogate in minerale si potasiu si ajuta si la pastrarea acestuia din urma in organism.

Ceaiul verde este folosit in China pe post de diuretic natural de secole. Si feniculul prezinta proprietati diuretice.

Patrunjelul stimuleaza urinarea, eliminand toxinele din organism.

Semintele de telina si planta in sine au un nivel ridicat de potasiu si sodiu, care, impreuna, stimuleaza producerea urinei.

Sfecla, varza, morcovii, anghinarea, macrisul si cafeaua sunt cunoscute si ele drept diuretice naturale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#diuretice naturale, #alimente diuretice naturale , #alimente