Alimente de vara care ingrasa

Marti, 24 Iunie 2008, ora 09:15
8704 citiri
Alimente de vara care ingrasa

Mesele din timpul verii va pot lasa cu kilograme in plus. Alimentele care sunt consumate de obicei vara, de tipul salatelor cu diverse branzeturi, inghetatei sau micilor au un continut ridicat de calorii.

Daca nu este macra (fara grasime), carnea la gratar, consumata frecvent, va poate aduce cateva kilograme in plus.

"Cele mai grase parti sunt coastele de porc sau de vita. O portie obisnuita poate avea peste 1.500 de calorii si 124 grame de grasime", spune Sarah Krieger, purtatorul de cuvant al Asociatiei Americane de Dieta, informeaza Evenimentul Zilei.

Mai sanatoasa este carnea de pui sau curcan, fara piele, ori muschiul de vita.

"Aripioarele de pui, in schimb, au foarte multa grasime, din cauza ca au multa pielita", spune Catalina Bega, medic rezident diabet si boli de nutritie la Institutul "Nicolae Paulescu", din Bucuresti.

Bombe calorice sunt si micii, care contin multa grasime. Combinati cu salate cu diverse dressinguri, pot contribui serios la castigarea kilogramelor.

"Trebuie evitate salatele cu branzeturi de tipul gorgonzolei, care contine pana la 80% grasime, la fel ca untul", adauga Catalina Bega.

Considerata un desert light, inghetata are, la randul ei, multe calorii. Mai usoara este cea de fructe. Aceasta poate contine pana la trei la suta lipide, in comparatie cu inghetata de ciocolata sau cu diverse adaosuri, care contine si 10% grasime.

Mai buna este inghetata din supermarketuri, simpla, fara frisca sau biscuiti, decat inghetata consumata in restaurante, peste care se adauga multe toppinguri. Un desert bogat in zahar sunt si fructele, din care nutritionistii recomanda un consum de maximum jumatate de kilogram pe zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Carnea de pui şi ouăle din România sunt fără riscuri pentru consumatori, iar rezultatele analizelor efectuate recent de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) atestă că...
Cum să eviți să ieși din post cu kilograme în plus. Sfaturile unui cunoscut nutriționist
Cum să eviți să ieși din post cu kilograme în plus. Sfaturile unui cunoscut nutriționist
Nutriționista Mihaela Bilic a explicat, într-o postare pe Facebook, care sunt alimentele care trebuie evitate de persoanele care țin post pentru a nu se îngrășa. Ea subliniază că rolul...
#alimente, #vara, #ingrasa, #salata, #carne , #alimente