Alimente false pe care le consumam

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 08:55
9877 citiri
Alimente false pe care le consumam
Foto: Yahoo

Iata o lista cu alimente pe care le poti cumpara din orice magazin, mic sau mare, si care din punct de vedere al continutului si modului de preparare, raportat la eticheta, sunt alimente false. Fiecare dintre noi a consumat aceste alimente false si le are, probabil, in clipa asta pe unele dintre ele in frigider.

Feliile de branza tartinabile nu contin branza ci o pasta intinse intre folii de plastic, formata din grasimi vegetale si emulgatori. Vandute ca branza topita aceasta contine zer, cultura lapte, sare, enzime, ulei de rapita, concentrat de proteine din lapte, proteine din zer concentrat, lapte, cel putin 2% din citrat de sodiu, fosfat de sodiu, fosfat de calciu, acid lactic, alginat de sodiu, extract de drojdie, acid sorbic, cultura de enzime de branza, alte enzime, coloranti, scrie Yahoo.

Maioneza procesata sau sosul alb vandut in borcane pe post de maioneza este un alt exemplu de fals alimentar. Contine cel putin 65% ulei vegetal, apa, soia, si otet sintetic, sirop de fructoza de porumb, amidon de porumb modificat genetic, zahar, pudra de oua, sare, aroma naturala, faina de mustar, sorbat de potasiu, boia de ardei, condimente, usturoi uscat. Una peste alta o imitatie proasta de maioneza.

Biscuitii cu ciocolata, cu sau fara umplutura cu crema sunt un alt trist exemplu de mancare falsa. Cele mai multe dintre acestea contin ciocolata sub forma de.... aroma de ciocolata. Cele mai multe sortimente de biscuiti cu ciocolata contin un amestec de faina, niacina, suplimente de fier, mononitrat de tiamina, riboflavina, acid folic), zahar, ulei de palmier, cacao prelucrata, dextroza, lecitina de soia, apa, melasa, proteine de grau, bicarbonat de sodiu, fosfat de aluminiu de sodiu, sare, praf de oua, arome artificiale, lapte degresat.

Frisca in plic sau in tub este o minune moderna, care poate sa fie orice, dar nu aliment. In functie de marca contine intre 12-14 ingrediente "responsabile" pentru o textura usoara. Ce contine? Apa, ulei vegetal (de nuca de cocos si uleiuri de palmier), sirop de fructoza de porumb modificat, lapte degresat, coloranti, cazeinat de sodiu, aroma naturala si artificiala, guma de guar, polisorbat, sorbitan monostearat. Intr-un cuvant frisca!

Praful de oua care este folosit in zeci de preparate este un compus format din peste 20 de ingrediente. Albus de ou, aroma naturala, coloranti, condimente, sare, praf de ceapa, guma xantan, guma de guar, vitamine si minerale. Intr-un cuvant: oua!

Laptele cu cacao preambalat, nu este lapte cu cacao, ci un fals. Laptele cu cacao inseamna lapte cacao si eventual zahar. Aceste falsuri alimentare contin lapte lichid, ulei de soia partial hidrogenat, apa, sirop de cereale bogat in fructoza, zer, zahar, porumb modificat, cacao (procesata), fosfat dipotasic hidrogenat, caseinat de sodiu (din lapte), lapte degresat uscat, sare, fosfat tricalcic, guma de xantan, guma guar, arome naturale si artificiale, lecitina de soia, mono si digliceride, vitamina A palmitat, vitamina B3, vitamina D3, riboflavina, vitamina B2.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#alimentatie sanatosa, #alimente naturalcaoe, #alimente false, #praf oua alimente false , #alimente