Alimente ideale in dieta unei femei

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 21:24
3016 citiri
Alimente ideale in dieta unei femei

Exista alimente care raspund mai bine nevoilor organimsmului feminin, asa cum exista altele mai potrivite pentru barbati. Potrivit specialistilor, carnea de bizon, papaya, tofu si spanacul, brocoli si varza n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia femeilor.

Carnea de bizon

In primul rand din cauza menstruatiei, rata femeilor anemice este mai mare decat cea a barbatilor. Iar un nivel mic de fier in sange poate cauza oboseala severa. Pentru o doza sanatoasa de fier, se recomanda carnea de bizon sau bivol, mai saraca in grasimi decat cea de vita, conform Reader's Digest.

Continutul de fier este de 3 miligrame la o portie de 100 de grame, explica un expert din cadrul Universitatii de Stat din Dakota de Nord. Aceeasi cantitate de carne contine mai putin de 3 grame de grasime. Pe langa faptul ca creste nivelul de energie, acest tip de carne ajuta la scaderea in greutate, fiind de notorietate curele de slabire care o au la baza.

Papaya

Acest fruct tropical contine de doua ori mai multa Vitamina C decat o portocala. In plus, acesta protejeaza de bolile vezicii biliare, care afecteaza de doua ori mai multe femei decat barbati.

Dupa ce au analizat sangele a 13.000 de persoane din SUA, oamenii de stiinta de la Universitatea California, in San Francisco, au descoperit ca femeile care aveau un nivel scazut de Vitamina C erau mai predispuse la bolile vezicii biliare. Un fruct mediu contine 188 de mg de Vitamina Csi doar 119 calorii.

Tofu

Mancarurile bogate in proteine din soia coboara colesterolul si amelioreaza bufeurile specifice ciclului menstrual, intarind si oasele. Efectul este pus pe seama isoflavonoidelor, niste substante care se gasesc in soia, cu o structura similara estrogenului.

Studiile au aratat ca 90 de mg de isoflavonoide sunt benefice oaselor, mai ales coloanei. O jumatate de cescuta de tofu contine 25 pana la 35 de mg de isoflavonoide.

Spanac, varza si brocoli

Aceste legume lupta cu osteoporoza, care afecteaza mare parte dintre femei mai ales dupa o anumita varsta. In afara de faptul ca furnizeaza organismului Vitamina D, ele contin si Vitamina K, despre care cele mai recente studii au aratat ca este benefica oaselor.

Conform celui mai mare studiu realizat in SUA pe femei, voluntarele care consuma macar 109 micrograme de Vitamina K zilnic sunt cu 30% mai ferite de fracturile de sold.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#alimente ideale femei, #l dieta femei, #alimente potrivite femei, #alimente obligatorii femei, #boli femei alimentatie, #sanatate femei alimentatie , #alimente