Alimente "inteligente" pentru creier

Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 09:17
6679 citiri
Alimente "inteligente" pentru creier
Foto: Arhiva

Cercetatorii ne arata ca putem creste sansele de a ne mentine un creier sanatos chiar si la o varsta inaintata, adaugand pur si simplu anumite alimente "inteligente" la regimul alimentar zilnic.

Creierul poate fi ajutat sa se pastreze sanatos pentru mai multa vreme si capacitatile cognitive pot spori, apeland cu incredere la puterile binefacatoare ale unor alimente, care sunt si delicioase.

Spanacul este bogat in viatamina C si E, care pot ajuta la imbunatatirea abilitatilor cognitive, au demonstrat o serie de studii.

Nucile contin antioxidanti care contribuie la combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi asupra celulelor ADN din creier. In plus, nucile au ajutat la imbunatatirea capacitatii de memorare, invatare si coordonare a miscarilor in cazul soarecilor hraniti cu acestea, a aratat un studiu prezentat la Conferinta Internationala pentru Alzheimer din 2010.

Alimentele bogate in acizi grasi omega-3, precum pestele (somonul, heringul, sardinele, pastravul, macroul), uleiul din seminte de in, din soia si din nuci, ori semintele de dovleac, contribuie atat la mentinerea sanatatii creierului, dar si a inimii sau a incheieturilor.

Studiile pe soareci de laborator au aratat ca un consum ridicat de afine poate spori capacitatea de invatare si functiile motorii, noteaza Web MD. Alte studii pe animale au sugerat ca afinele protejeaza creierul de stresul oxidativ si ar putea juca un rol in reducerea riscului de dementa sau Alzheimer.

Rosiile sunt o sursa bogata de licopen, un antioxidant ce poate feri celulele corpului de atacul radicalilor liberi (fenomen care poate contribui la dezvoltarea bolilor de dementa, in special Alzheimer).

Broccoli are un continut bogat de vitamina K ce contribuie la imbunatatirea functiilor creierului.

Pe lista alimentelor benefice pentru sanatatea creierului mai putem adauga sucul de rodii, fasolea, cerealele integrale, fructele de avocado, morcovii, coacazele negre sau ciocolata neagra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#alimente sanatoase creier, #dieta sanatoasa creier, #spanac nuci brocoli , #alimente
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Spanac! Minciuni! Numai micul si tzuica pot hrani creierul!