Alimente pe care trebuie sa le ai in casa in caz de dezastru natural

Luni, 26 Iulie 2010, ora 12:09
27564 citiri
Alimente pe care trebuie sa le ai in casa in caz de dezastru natural
Foto: Yahoo

Catastrofele naturale, precum cutremurul, inundatiile sau uraganele, vin de multe ori pe neasteptate, asa ca stocarea unor alimente ce rezista mai mult timp este foarte importanta. Citeste in continuare ce trebuie sa ai in casa in caz de un dezastru natural.

Alimentarea organismului tau in timpul unei situatii de urgenta este diferita fata de dieta ta zilnica, pentru ca vei consuma mai multa energie decat in mod normal si ar trebui sa consumi produse bogate in proteine. "In caz de urgenta ai nevoie de acele calorii din alimente", spune Barry Swanson, de la Universitatea Washington.

Elizabeth Andress, de la Univesitatea din Georgia, spune ca in acele momente tinzi sa mananci fara sa te gandesti la preferintele tale, adica la aromele placute, mentionand ca daca ai grija din timp o sa ai parte de o varietate de alimente, conform Shine Yahoo.

Ce trebuie sa ai intotdeauna in camara ta?

In primul rand trebuie sa stii ca alimentele acestea trebuia sa aiba o perioada de valabilitate foarte mare. Fa o lista cu aceste alimente si mergi la cumparaturi. Aminteste-ti ca o data la 6-12 luni sa le controlezi pentru a verifica valabilitatea. Daca este vorba despre conserve, asigura-te ca ai si un desfacator, pentru ca in caz contrar degeaba ai alimentul daca nu ai cum sa ajungi la el.

Untul de arahide reprezinta o sursa mare de energie, pentru ca este plin de grasimi sanatoase si proteine. Daca nu se mentioneaza pe ambalaj, nu trebuie sa il pastrezi in frigider dupa deschidere.

Biscuitii din cereale integrale reprezinta un bun inlocuitor al painii. Acestia au termen mai mic de valabilitate in comparatie cu biscutii normali, insa fibrele continute te ajuta sa invingi foamea.

Fructele cu coaja lemnoasa fac parte din grupul gustarilor sanatoase, insa trebuie sa ai grija la modul in care le pastrezi pentru a nu-si pierde prospetimea.

Cerealele sunt alte alimente pe care ar trebui sa le ai in casa pentru a putea sa faci fata unei situatii de urgenta. Nu uita de batoanele de cereale, care reprezinta o gustare sanatoasa si care pot avea termen de valabilitate mare. Plus ca sunt o sursa excelenta de carbohidrati.

O alta optiune ar fi fructele uscate, precum caisele sau stafidele. In absenta fructelor proaspete, aceste gustari sanatoase asigura potasiu si fibre.

Conservele de ton, somon, pui sau curcan dureaza pana la doi ani de zile intr-o camara si iti pot furniza proteinele esentiale. De asemenea, conservele de legume, precum fasolea, morcovii si mazarea, iti pot fi de mare folos.

Supele la plic nu trebuie nici ele sa fie evitate, pentru ca in situatii de urgenta acestea pot fi solutia salvatoare.

Bauturile energizante iti vor prinde bine pentru ca te vor ajuta sa te rehidratezi si iti vor furniza lichidele de care ai nevoie atunci cand apa nu este la indemana.

Este imposibil sa ai lapte proaspat pentru situatiile de urgenta, insa poti pastra fara probleme lapte praf, pentru a te sigura ca o sa ai parte de substantele nutritive esentiale.

Zaharul, sarea si piperul sunt alimente de baza pe care trebuie sa le ai in mod obligatoriu.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#alimente dezastre naturale, #alimente pentru situatii urgenta , #alimente