Alimentele frumos colorate te mentin sanatos

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 12:03
1837 citiri
Alimentele frumos colorate te mentin sanatos

Ai da orice ca sa slabesti, dar uneori aspectul alimentelor pentru dieta nu te atrage si esti "maltratat" psihologic? Oricat ti-ai dori sa poti renunta la produsele bogate in calorii, cele light te fac sa le respingi tocmai pentru ca nu au un aspect tocmai placut?

Daca ai o astfel de problema, Web.md te invata cum sa ai o dieta colorata la propriu, pentru a te mentine sanatos.

Foloseste-te de culorile bananelor, rosiilor si spanacului, facand din mancarea ta un joc de nuante. Compusii care dau fructelor si legumelor culoarea au, de asemenea, proprietati nutritive unice, astfel incat consumand o gama larga de culori va puteti maximiza aceste beneficii.

O dieta colorata protejeaza organismul impotriva unor boli precum cancerul, boli de inima, artrita sau pierderea vederii.

Alimentele in nuante de rosu, cum ar fi tomatele, guava, si papaya, contin licopen, un pigment rosu, si alti nutrienti importanti. Studiile indica faptul ca aceasta substanta protejeaza impotriva multor tipuri de cancer, inclusiv cel al prostatei, stomacului si cel pulmonar.

Ca un antioxidant, licopenul protejeaza structurile celulare si ADN-ul impotriva efectelor nefaste ale radicalilor liberi.

Morcovii, mango, caisele, dovleacul si cartofii dulci sunt plini de cryptoxantina si beta-caroten, doua substante care reduc riscul de boli mentale si fizice. De exemplu, cryptoxantina protejeaza impotriva artritei si a cancerului, in timp ce beta-carotenul va ajuta sa va mentineri un creier sanatos.

Cryptoxantina protejeaza persoanele de poliartrita reumatoida, iar beta-carotenul este eficient la capitolul pastrarea memoriei. Asa ca mananca portocaliu!

Spanacul, salata si varza va vor proteja ochii si inima. Luteina si zeaxantina, doua elemente nutritive gasite in aceste alimente, reduc riscul orbirii si cataracta la batranete.

Culorile precum rosu inchis sau violet din fructele de padure, sfecla rosie si varza rosie, previn formarea tumorilor si pot avea proprietati anti-inflamatorii, reducand durerea si protejand impotriva bolilor de inima.

Fructele de padure ajuta la diminuarea capacitatii celulelor canceroase, fiind important ingredient in medicamentele anti-cancer.

Verdele dat de linte, fasole neagra si naut sunt o excelenta sursa de acid folic si de vitamina B, care va ajuta sa preveniti deteriorarea arterelor prin reducerea homocisteinei. Homocisteina, un aminoacid, poate dauna arterelor si permite formarea cheagurilor mai usor, reprezentand un risc pentru boli de inima, atac de cord si accident vascular cerebral.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alimente colorate, #culoare alimente risc boli, #mancare colorata , #alimente