Ardeiul, brandul barbatiei americane (Video)

Joi, 28 Iulie 2011, ora 09:00
5739 citiri
Ardeiul, brandul barbatiei americane (Video)

Ceea ce se vede in imaginea alaturata nu este nici ce gandesc unii, nici la ce rosesc altele. In imagine se vad ardei. Este vorba despre un sortiment de ardei care candva nu crestea decat in statele Texas si Louisiana, dar, intre timp, s-a extins si in alte zone de pe continentul american.

Ardeii cu pricina se numesc Chilly Willy ceea ce se traduce prin "Willy cel rece". Este greu de inteles la ce s-au gandit inaintasii americanilor cand vederea ardeilor le-a sugerat ca Willy ar fi chiar rece de tot si nu infierbantat, asa cum sugereaza respectiva leguma.

S-ar putea ca denumirea sa fie o metafora, cu destul subinteles pentru domni, cam discreta pentru doamne si total secreta pentru domnisoare.

Cu timpul denumirea ardeilor a fost schimbata, din motive neintelese, in "Peters Peppers", adica "Ardeii lui Peter", scrie Fact Room.

Este o idee excelenta. Fiind mai pe intelesul lumii, cererea creste, fermierii maresc suprafetele cultivate, iar orice american cu numele Peter pe pasaport, cand isi cheama musafirii la onomastica, ii da fiecaruia cate un ardei la aperitiv, sa se serveasca.

Probabil ca asa s-au si intamplat lucrurile, de vreme ce comerciantii au supralicitat pe aceasi moneda, schimband din nou numele din "Peters Peppers", in "Penis Petters".

Uneori insa nu este bine sa pui punctul pe i. Domnilor li s-a parut cam vulgar, doamnele s-au facut ca nu pricep, iar domnisoarele - chiar daca au priceput - sunt prea tinerele ca sa se dedea, de pe acuma, la perversiuni.

Acum, s-ar parea ca sunt toate motivele sa se treaca din nou la vechea denumire, consacrata din batrani, Chilly Willy. Daca nu va merge in America, cei de acolo au toate sansele sa faca un export profitabil, cu ardei, in intreaga lume.

Dupa parerea mea, ar reusi chiar si la noi, dar mai ales in Rusia, unde ardeii Chilly Willy, fosti Penis Petters, fosti Peters Peppers ar merge perfect cu vodca Rasputin, fosta Stalinskaia.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#ardei Chilly Willy, #soiuri ardei iuti , #alimente