Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Beneficiile sosului de soia pentru sanatate

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 23:02
18515 citiri
Beneficiile sosului de soia pentru sanatate

Sosul de soia este facut dintr-o pasta din boabe fermentate de soia. Desi este bogat in sodiu, aroma sa ampla duce la nevoia de a-l folosi in cantitati mici.

In plus, conform LiveStrong, sosul de soia este bogat in vitamine si minerale, dar trebuie sa ai grija sa nu aiba un continut prea mare de sodiu, asa ca citeste cu atentie lista cu ingrediente.

Niacina, o substanta gasita in acest produs, ajuta la pastrarea starii de sanatate a inimii si ajuta la scaderea trigliceridelor, astfel incat sa nu ai probleme cu colesterolul.

Intr-un studiu clinic publicat in recent in Jurnalul American de Medicina, cercetatorii au descoperit ca niacina are un efect extrem de puternic asupra scaderii valorii trigliceridelor. O lingurita de sos are in jur de 10 calorii, asa ca poate fi adaugat peste diverse feluri de mancare.

Aceeasi lingurita ofera 0,72 grame de niacina, ceea ce inseamna 3,6% din doza zilnica recomandata. Si vitamina B3 se regaseste in acest tip de sos, fiind foarte buna pentru protejarea pielii, a nervilor si a sistemului digestiv.

Proprietati antioxidante

Anumite minerale gasite in soia au efect antioxidant, o lingurita de sos oferind in jur de 0,09 grame de magneziu, 4,5% din doza necesara, potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Maryland. Magneziul ajuta la formarea tesutului conector si previne formarea de cheaguri in sange.

Ajuta la stabilizarea starii de spirit

Triptofanul, un aminoacid esential, se gaseste din abundenta in sosul de soia. O lingurita din acesta contine 0,03 grame de triptofan, ceea ce inseamna 9,4 procente din valoarea zilnica recomandata.

Corpul foloseste triptofanul pentru a produce serotonina, care confera o stare de spirit foarte buna si te ajuta sa dormi mai bine. Exista si dovezi stiintifice care arata efectul benefic al acestei substante asupra organismului, dupa cum arata un studiu publicat in Jurnalul de Psihiatrie, mai ales in cazul in care femeia se afla la menopauza.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sos soia calorii, #sos soia nutrienti, #sos soia minerale, #sos soia sanatate , #alimente