Beneficiile uleiului de cocos asupra sanatatii

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 08:14
5342 citiri
Beneficiile uleiului de cocos asupra sanatatii

Uleiul de cocos este un aliment foarte controversat. Pe de o parte, este bogat in grasimi saturate, ceea ce inseamna ca mareste riscul de boli de inima. Pe de alta parte, foruri importante in sanatate spun ca ar trebui sa aiba un loc important in orice dieta.

Nu orice tip de colesterol este rau pentru sanatate, cel de tip HDL curatand arterele, conform LiveStrong. Persoanele cu HDL ridicat au un risc semnificativ mai scazut de a suferi de boli cardiovasculare fata de restul.

Un studiu publicat in mai 2009, efectuat pe 40 de femei carora le-a fost dat ori ulei de soia, ori de nuca de cocos, arata ca la sfarsitul celor 8 saptamani de experiment, grupa care consumase nuca de cocos avea colesterolul bun mai ridicat fata de restul. Clasa speciala de grasimi saturate gasite in uleiul de nuca de cocos, cunoscute drept acid lauric, era responsabila pentru aceasta crestere.

Grasimea abdominala

Grasimea abdominala aduce cu sine mult mai multe probleme decat cea depozitata in oricare alta parte a corpului. O talie ingrosata indica un nivel ridicat de inflamare in organism, rezistenta la insulina si un nivel deloc sanatos al colesterolului.

In acelasi studiu s-a aratat ca uleiul de cocos are capacitatea de a te scapa de burta in exces, lucru neobservat in cazul grupei care consuma ulei de soia.

Antioxidanti

Antioxidantii sunt paznicii celulelor, calatorind peste tot prin corp si distrugand compusii si celulele care vor sa faca rau. Un nivel scazut de antioxidanti poate sa creasca riscul de cancer. Uleiul de cocos, insa, are foarte multi antioxidanti.

Efect antimicrobian

Microbii sunt bacterii si virusuri care pot sa faca rau daca raman in interiorul corpului. Uleiul de cocos ajuta organismul sa lupte cu acesti microbi periculosi, precum E.coli sau Streptococcus aureus. Un compus unic, numit monolaurina, este responsabil pentru efectele bune antimicrobiene ale uleiului de cocos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#ulei cocos colesterol bun, #ulei cocos sanatate, #ulei cocos slabire, #ulei cocos antioxidanti , #alimente